Acarlar Şirketler Topluluğu Pazarlama ve Satış Grup Başkanı Bilge Özdemir; Korona Virüs sonrası gayrimenkul sektörünün global gelişim trendinlerini emlakdream.com için değerlendirdi ve önerilerde bulundu.
Yaş Alan Dünyada, Huzurevleri – Bakımevleri – Yoğun Bakımlarda Kaderlerine terkedilenler, evlerinde ölü bulunanlar Dünya’da bugünün gerçeğini ortaya çıkarırken, yarınlar hakkında uyarıda bulunuyor.
Tecrübelerden… Deneyimlerden ders alırsak “Herşey eskisinden daha iyi“ olacaktır.
Bireylerin yaşlılıkta fiziksel ve ruhsal yönden gerilemesi kaçınılmaz ve geri dönülmez süreçleri olup her canlı bu evreleri geçirmektedir. Yaşlanan bireylerin; yaş aldıklarında para değil – bakım olanakları & sağlık aramaktadır.
Türkiye’de Koronavirüs sürecini kontrol altında tutmayı başaran, huzur ve bakım evlerinde önemli bir sınav veren “sağlık ve bakım“ hizmetleri gelecekte ortaya çıkabilecek sıkıntıların “güvenli limanı/adresi“ olabilecektir.
Bu süreç ; Türk Vatandaşlığı & Türk Pasaportunun gayrimenkul alımının karşılığında sadece bir vatandaşlık olmadığı gerçeğini ortaya koymuştur. Yabancıların bundan sonraki süreçte “sağlık ve bakım güvenceleri“ ile ülke gayrimenkul tercihinde ibrelerinin yönünü Türkiye’ye çevirebilecektir.
Güvenli tatilin adresi; Türkiye Almanya’da yetkililerin seyahat – yaz tatili planlarında Türkiye’yi referans göstermelerine ben sağlık ihtiyacını ilave ediyorum.
Dünyada Koronavirüs mücadesi yorgunu sağlık sistemi; yönünü sağlık turizminde de Türkiye’ye çevirebilecek… Güvenli sağlık hizmetinin merkezi Türkiye olabilecektir.
Tıp aleminin & Sağlık hizmetlerinin Gayrimenkul sektöründe ki doğrudan ve dolaylı kaldıraç etkisi bundan sonra çok yüksek olacaktır.
Amacı ne olur ise olsun turizm kaynaklı ülke ziyaretleri ile yerleşim talebi arasında doğrudan bir bağlantı olduğu yıllarda beri gözlenmektedir. Yurt dışından turizmin gayrimenkul sektörüne potansiyel yaratma gücü değerlendirilmelidir.
Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul alımlarına yönelmelerinde en büyük etken ülkemiz hakkında elde ettikleri bilgi ve yaşam tecrübeleridir. Bu tecrübenin elde edilebilmesinin tek yolu ülkemizi ziyaret etmeleridir.
Gayrimenkul sektörünün “ihracat seferberliğinde” Orta Doğu ve Körfez ile birlikte Uzak Doğu, Avrupa pazarına yönelmesi önem taşımaktadır.
Dikkat çekmek istediğim konu; Yurt dışı pazarlara yönelimde “tek seslilik“ tir.
Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarının birliktelik ve destekleri ile Dünya’ya örnek bir model geliştirilmeli, bu model ortak bir ülke politikası olmalıdır.
Tek seslilikte başarının önemli ayağı; yurt dışında başlayıp; yurt içinde devam eden sürecin kontrolüdür.
Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi (EİKP) kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dış Ticaret bakanlığından; Yabancıya gayrimenkul satışı faaliyetlerini döviz kazandırıcı hizmet – ihracat ticareti kapsamına alınmasını devlet yardımlarından faydalanmasını öneriyoruz.
GİGDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Akbal‘ın değerlendirme raporunda belirtiği gibi; Artık Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan geleceğe yatırım yapar… durumunun ötesine geçilmiştir.
Türkiye’de yatırım yapan, tecrübeyle sabit, sağlık imkanlarına huzurlu geleceğe yatırım yapmış olacaktır. Güvenli yaşamın merkezi Türkiye olacaktır.
Kısa süre önce kurulan ve kurulduğu günden beri pazar yapıcı – yön verici – yönlendirici rol üstelenen, koronavirüs salgınının Türkiye’de Yabancı Gayrimenkul Alımlarına etkisinin ele alındığı değerlendirme raporu yayınlanlayan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneğinin ( GİGDER ) Bakanlıklar arasında koordinasyonu sağlamasını öneriyorum.
Bu vesile ile; Emeğin, emekçinin ve alın terinin simgesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum…