Şişli Belediyesi’nin mühürlediği “Şişli’nin Kanal İstanbul”u olarak anılan 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanında süren gökdelen inşaatın şantiyesine araç giriş ve çıkışlarını engellemek için İBB ekipleri beton bariyer koydu.
Şişli Belediyesi’nin karşısında eski yediemin otoparkının bulunduğu dev arazinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edilmesinin ardından başlayan gökdelen inşaatı tepkilere neden olmuştu.
Şişli Belediyesi ekipleri, tepki çeken inşaatta yaptığı denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 26 Nisan’da inşaatı mühürlemişti. İBB de inşaata karşı harekete geçti.
UTK KARARI ALINMADI
Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, projede ulaşım açısından gerekli olan UTK kararının alınmadığını belirledi.
Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararı gereği İBB ekipleri, dün Merkez Mahallesi 10619 ada 3 parselde bulunan inşaat alanına araç giriş ve çıkışlarını beton bariyer koyarak engelledi.
BAKANLIK DA DEVREDE
Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de konuya ilişkin Şişli Belediyesi’nin başvurusu üzerine ilgili inşaat şirketine bir yazı gönderdi. İl Müdür Yardımcısı Yalçın Türkoğlu imzalı 10 Mayıs 2025 tarihli yazıda “10619 ada 3 parsel sayılı taşınmazda herhangi bir inşai faaliyette bulunulmaması, ayrıca yapının ruhsata uygun hale getirilmesi veya proje tadiline ilişkin gerekli işlemlerin ivedilikle yapılarak tarafımıza sunulması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün söz konusu kararında aynı firmanın rezerv yapı alanının karşısında bulunan ve yapımı devam eden 10628 ada 1 parseldeki inşaat projesine ilişkin kararı da dikkat çekti.
Buna göre “Şantiye Giriş-Çıkışı Geçici Sirkülasyon Projesi’nin İptali” kararı gereğince ilgili inşaat alanının giriş ve çıkışına da beton bariyerler konuldu.
ESKİ BAKANIN İMZASIYLA REZERV ALAN İLAN EDİLDİ
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçim öncesinde 19 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla 6306 sayılı kanun kullanılarak 24 bin metrekarelik alanı dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı alanı ilan edildiğini kamuoyuna duyurmuştu.
(Haber kaynağı: Sözcü)