İnşaat Sektörü Güven Endeksi, bir önceki aya kıyasla %2.0 düşerken geçen yılın aynı ayına göre %38.5 artışla 83.3 puan oldu.
Mevsim etkilerinden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi Eylül ayında bir önceki aya kıyasla %3.2, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %5.6 artış göstererek 82.0 oldu.
Mevsim etkilerinden arındırılmış Hizmet Sektörü Güven Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya kıyasla %6.4 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %16.0 düşüşle 74.9, Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi, bir önceki aya kıyasla %1.5, bir önceki yılın aynı ayına göre %4.3 düşüşle 93.5 ve İnşaat Sektörü Güven Endeksi, bir önceki aya kıyasla %2.0 düşerken bir önceki yılın aynı ayına göre %38.5 artışla 83.3 oldu.
Reel Kesim Güven Endeksi Eylül ayında, bir önceki aya göre %0.5, bir önceki yılın aynı ayına göre %6.0 artarak 105.7 seviyesinde gerçekleşmiştir.
Ekonomik Güven Endeksi’deki değişim ile çeşitli ekonomik veriler arasında yaptığımız korelasyon analizine göre EGE ve CDS primindeki değişim negatif yönlü 0.55 korelasyon katsayısı ile en anlamlı doğrusal ilişkiye sahiptir. Dolar kurundaki değişimlerle ekonomiye olan güven ters yönlü hareket etmektedir. İncelemeye konu olan diğer bağımsız değişkenlerin birbirleri ile olan korelasyon katsayıları incelendiğinde en yüksek korelasyon katsayısının pozitif yönlü 0.72 ile dolar kuru ve CDS Primi arasında olduğu görülmektedir.
TÜİK tarafından, Avrupa Komisyonu Ekonomik ve Finansal İşler Genel Müdürlüğü ile uyumluluğu sağlamak, tüketicinin değerlendirme ve beklentilerini daha iyi ölçmek, tüketicinin düşüncelerini daha iyi yansıtmasını sağlamak ve tüketici güven endeksinin kalitesini artırmak amacıyla 2020 yılı Eylül ayında tüketici güven endeksinde ana revizyon yapılmıştır. Bununla birlikte ekonomik güven endeksi verilerinde de değer revizyonuna gidilmiştir.