Kartal Adelet Sarayı tamamlandığında dünyanın en büyük yargı tesisi olacak.Ancak tesis daha bitmeden yaşanan 16 ayrı olayla sık sık basında yer alarak büyüklügü kadar bu vakalarla da anılır hale geldi.
ÇAĞLAYAN Adliyesi'yle eşzamanlı olarak 16 Nisan 2010'da temeli atılan, bittiğinde dünyanın en büyük adliyesi olacak Kartal Adalet Sarayı, henüz inşaat halindeyken tam 16 ayrı olaya tanıklık etti. Adliye inşaatında çalışan bir işçi yüksekten düşerek hayatını kaybederken 4 işçi de yine düşerek yaralandı. Bir işçisinin vardiye çıkışı otomobil çarpması sonucu can verdiği inşaatta iki kez çatıda, bir kez de dış cephede çalışma yapılırken yangın çıktı. 7 ayrı hırsızlık olayına da tanıklık eden inşaat, işçiler paralarını alamayınca üç kez protesto gösterisine sahne oldu. Cezaevi araçlarının giriş yaptığı kapı alçak kalınca yeniden düzenlenen inşaatta, duruşma salonlarının projeye aykırı yapıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde duvarına parça tesirli bomba bırakılan adliye binası, temel çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler yüzünden Kartal Eğitim ve Araştırma. Hastanesi'nin bahçesinde yer alan diş ünitesini de kullanılamaz hale getirdi
İLKLERİ BARINDIRACAK
Kartal Adalet Sarayı'nın temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. Dünyanın en büyük adliye sarayı olacak adalet sarayı, iki ana blok olmak üzere toplam 10 binadan oluşacak. Birçok ilklere de sahip olacak adalet sarayında çalışanlar için fıtness ve jimnastik salonu, kreş, resim odası, tiyatro gösterileri için sahne, iki banka şubesi, kuaför, internet odası, aletli spor salonu gibi sosyal ve kültürel etkinlik alanları yer alacak. Toplam kapalı alanı 400 bin metrekareyi bulacak tesislerde 12 doktor ve hemşire odası, sosyolog, pedagog ve psikologlar için 55 oda, 12 karakol ve nezarethane ile 1 postane de yer alacak. 616'sı kapalı olmak üzere 2 bin 666 araç kapasiteli 5 otoparkın olacağı adalet sarayında yaklaşık 5 bin personel görev yapacak. Günde yaklaşık 200 bin kişinin giriş-çıkış yapacağı tahmin ediliyor.
Habertürk