Isıtma sektörü, özellikle inşaat sektörü yatırımlarındaki artışla birlikte büyümesini hızla sürdürüyor.
Son yıllarda ülkemizde, konut, işyeri ve alışveriş merkezlerinin tamamında klimanın sağladığı konfor şartlarının bulunması isteniyor. Bu durum sektöre olan talebi artırıyor. Bu açıdan önümüzdeki dönemde özelikle kombi, kazan, klima ve radyatör gibi ana ürünlere yönelik talebin artacağı öngörülüyor. Türk ısınma sektörü de Avrupa'nın en büyük ilk beş pazarı arasında yer alıyor. 2012 yılında Türk ısıtma ve soğutma pazarı yaklaşık yüzde 6 civarında büyüdü. Bu artış Türkiye ısıtma sektörünün 2012 yılı sonu itibariyle yaklaşık 2.7 milyar TL'ye soğutma pazarı 2,6 milyar TL'ye ve toplam pazar byüklüğü ise 5,3 milyar TL seviyesine ulaştı. Önümüzdeki dönemde pazarın 900 bine, daha sonra ise 1 milyon TL'ye çıkacağı öngörülüyor.
Türkiye Avrupa'nın panel radyatör üretim merkezi konumunda yer alıyor. Ülkemizdeki kumlu kapasitenin 20 milyon adetin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte Türkiye'nin panel radyatör ihtiyacı yıllık 5 milyon adet civarında. Avrupa'nın ihtiyacı ise yaklaşık 23 milyon adet ve bunun yaklaşık yüzde 40'ı Türkiye'den sağlamyor. 2013 yılında özellikle inşaat sektöründe, kentsel dönüşüm hareketlerinin sektöre olumlu katkısı olacağı öngörülüyor.
Ayrıca Türkiye'de doğalgazın giderek yaygınlaşmasının çok önemli bir gelişme olduğu ifade ediliyor. Bu alanda 2013'te daha fazla aktivite gerçekleşeceği ve özellikle İzmir, Adana, Gaziantep, Trabzon, Diyarbakır gibi illerdeki taleplerin sektöre olumlu etki yapacağı belirtiliyor.
İklimlendirme sektörü, gerek sanayide gerekse binalarda enerjiyi yoğun kullanan bir sektör. Evlerde tüketilen enerjinin yüzde 80'i ısıtma ve soğutma gibi iklimlendirme cihazlarının kullanımından kaynaklanıyor. İklimlendirme sektörü sanayicisi de üretirken enerjiyi yoğun biçimde kullanıyor. Bu noktada enerji verimliliği konusu büyük önem taşıyor. Sektör aktörleri, Türkiye'de yüksek verimli cihazlar, ısıtmada yoğuşmalı sistemlerin, klimada inverter sistemler ve yenilenebilir enerjiler ile çalışan sistemler, ısı pompaları ve güneş enerjisi sistemlerinin teşvik edilmeleri gerektiğini belirtiyorlar.