Reklam
15 Mart 2025 Cumartesi
Reklam
Ana SayfaManşetKentsel dönüşümde uzun vadeli sürdürülebilir bir kent modelinin hedeflenmesi gerekiyor..

Kentsel dönüşümde uzun vadeli sürdürülebilir bir kent modelinin hedeflenmesi gerekiyor..

Kentsel dönüşümden konut fiyatlarına, kredilerden satış fiyatına, elektrikli araçlardan ulaşıma kadar birçok konuda aydınlatıcı bilgiler veren GYODER Başkanı Neşecan Çekici konut sahipliği oranının yüzde 70’lerden yüzde 55’lere gerilediğini söyledi.

Çekici konut alımını daha dengeli bir şekilde yönlendirecek politikaların hayata geçirilmesini önemli gördüklerini, Türk vatandaşlarının “Bir evim daha olsun, kiraya verip gelir elde edeyim” anlayışı içinde olduğunu söyledi.

Kiraların artışına yönelik olarak arz ve talebin yanında sosyolojik konuların da ele alınıp adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Çekici kentsel dönüşümde kısa vadeli kazanç değil uzun vadeli sürdürülebilir bir kent modelinin hedeflenmesi gerektiğini ifade etti.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI