26 Aralık 2024 Perşembe
Ana SayfaManşetKonut satışları bu yıl da hız kesmiyor

Konut satışları bu yıl da hız kesmiyor

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 artış olduğunu ve toplam 1 milyon 153 konut satıldığını belirtti.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 artış olduğunu ve toplam 1 milyon 153 konut satıldığını belirtti.

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin desteğiyle düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarında, “Dünyada ve Türkiye’de emlak sektörünün ve gayrimenkulün geleceği” oturumuna katılan Elmas, gayrimenkul sektörü hakkında görüşlerini iletti.

Elmas, gayrimenkul sektörü büyüyorsa Türkiye’nin de büyüdüğünü söyledi.

Darbe girişimine rağmen küçülmeyen tek sektörün gayrimenkul olduğunu anımsatan Elmas, bu sektörün her zaman çok aktif bir sektör olduğunu dile getirdi.

“2017 iyi geçiyor”

Elmas, bunun, insanların gayrimenkule olan inancıyla alakalı bir durum olduğunu ifade ederek, “İnsanlar gayrimenkul yatırımına güveniyor. 2017 de bizim için iyi geçti. Ekim geçen yıla göre konut satışlarında biraz düşüş var ancak toplamda büyümeyi engellemiyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 artış var. 1 milyon 153 konut satıldı. 87 bin konut geçen yıldan fazla satılmış.” bilgisini verdi.

Her yıl 900 bin konut üretmeleri gerektiğini vurgulayan Elmas, “Dönüştürmek durumda olduğumuz hedef 500 binlere çıktı yılda. Hem kentsel dönüşüm hem genel manada konut sektörünü geleceğe taşıyor. Öyle ya da böyle sektörümüz yoluna devam ediyor. Dinamiklerimiz sağlam. Ekonomimiz sağlam olduğu sürece sektör büyümeye devam edecektir. Yatırım yapan da bu fırsatlardan faydalanacaktır.” diye konuştu.

“Krizler bizi fazla etkilemiyor”

Elmas, sektörün uzun süreli bir duraklama dönemine girmeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

“Konjonktürel dalgalanmalardan bazen 1 ay, bazen 3 ay, en fazla 6 ay etkileniyoruz. 6 ayın üstünde bir süreç hatırlamıyorum. En büyük 2001 krizidir, orada bile en fazla 1 yıl… Ondan sonra da büyük bir ivme geliyor. Baraj kapağı açılır gibi ciddi bir ivmeyle, geçmişten gelen kayıpları da karşılıyor. İhtiyaç net olduğu için kaybolan bir şey olmuyor, ertelenen bir şey oluyor. Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en az 20 yıl geleceği bulunuyor. Sektörün temel dinamikleri sağlam.”

Konut ve ofis almanın doğru zamanı olduğunu kaydeden Elmas, “3 ya da 6 aylık bir yatırım perspektifiyle değil, en az 3-5 yıllık perspektiflerle bakmak gerekir. Yatırımcılar böyle bir perspektifle bakarlarsa mutlu olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI