Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO) düzenlenen inşaat sektörü genişletilmiş komite toplantısına katıldı. Toplantıda inşaat sektörünün sıkıntıları ve sektörden talep edilen konular görüşüldü.
Toplantıya, teknik işlerden sorumlu başkan yardımcısı, imar, plan proje, yapı kontrol ve kentsel dönüşüm müdürleriyle birlikte katılan Başkan Palancıoğlu, "Talas'ın özellikle Mevlana Mahallesi'ni şantiye mahalle olarak tabir ediyorum. Talas Belediyesi olarak yoğun bir şeklide çalışmalarımız devam ediyor. 2023'e kadar yapılaşacak alanların hepsini tespit ettik. Nüfus yaklaşık iki katına çıkacak gibi görünüyor. Talas'ın 2023 nüfusunun 200 bin olması muhtemel. İki üniversitenin olması, hemen yanı başında Abdullah Gül Üniversitesi'nin olması ve buraya ana geçişin Talas'tan olması Talas'ı cazibe merkezi haline getirmiştir. Talas, öğrenci nüfusu fazla olan hem de kültürel seviyesi yüksek olan bir ilçe. Bu nedenle de hızlı bir nüfus artışı var. Talas'ın yaklaşık nüfusu 150 bine tekabül ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'in nüfus artışlarına baktım. Talas bu illerden daha fazla artan bir nüfusa sahip. Nüfus yüzde 7 gibi bir artış gösteriyor. Bu oran diğer ilçelere göre daha fazla. Bu oldukça büyük bir rakam." dedi.
Son bir yıl içerisinde teknik eleman yetersizliğini gidermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu, "Talas'ın kalkınması için oldukça farklı görüşlerimiz var. İnşallah bunu yansıtmaya çalışacağız. Şuanda imar planı revizyonu ile ilgili çalışmamızı başlattık. Bunlarla kentsel dönüşümün önünü açarak Talas'ın sorunlarını ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız" diye konuştu.
İnşaat alanlarında olması gerekenleri ve taleplerini sıralayan Başkan Palancıoğlu, "Hızlı nüfus artışının olduğu yerlerde sorunlar bitmiyor. Başlıca inşaatlarda iş ve işçi güvenliği, inşaatlardan çıkan malzemelerin çevreye atık şeklinde dönüşümü ve çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi gerekir. Harfiyatların çevreye değil de belediye tarafından gösterilen yerler dökülmesi gerekir. İnşaat alanlarında da tedbirler artırılmalı. Özellikle bahçe nizamında olan yerler başta olmak üzere kapalı otoparkların kurulmasını talep ediyor, müteahhitlere bunu da özellikle söylüyorum. Bu toplantı sorunları masaya yatırmamız ve çözümler üretmemiz için oldukça faydalı oldu." diye belirtti.
Kayseri Ticaret Odası olarak, meslek komitelerinin sıkıntılarını ve taleplerini görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyleyen KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Kayseri'de inşaat sektörü çok dinamik bir sektör. Sürekli ihtiyaç olan bir sektör. İnşaat sektörü olmadan herhangi bir kalkınmanın olmadığı kanaatindeyim. Çünkü lokomotif sektör olarak bildiğimiz inşaat sektörü her dönemde öncelikli sektörler arasında yer almıştır. İnşaat sektörüyle alakalı sıkıntıların çözülmesi için bu gayretlerin gösterilmesi Kayseri'nin ve Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Davetimize katıldığı için Başkanımız Mustafa Palancıoğlu'na teşekkür ederim" dedi.