16 Aralık 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut Projeleri'LEED Gold Sertifikası' adayı proje; Selenium Retro

‘LEED Gold Sertifikası’ adayı proje; Selenium Retro

Yüzbinlerce metrekare konut, iş merkezi, çarşı, fabrika inşaatı yaparak alanında büyük bir deneyim kazanan Aşçıoğlu, Türkiye’nin gerçek anlamda ilklerinden olan Selenium Rezidans’ı inşa ediyor.  İstanbul Ataköy’de inşa ettiği 'LEED Gold Sertifikası' adayı projesi Selenium Retro, tamamlandığı zaman; tasarımı doğrultusunda doğal ışıktan faydalanacak, seçilen çevre dostu malzemeler ile ortamdaki zehirli bileşikleri azaltacak, yeni nesil bina sistemleri ile enerji verimliliği sunacak ve yüzde 35’e varan su tüketim verimliliğiyle 'Yeşil Bina' kriterlerine uygun olarak sakinlerine kapılarını açacak. 

2017'de teslim

2015 yılında toplam 100 milyon dolar yatırımla inşasına başlanan projede anahtar teslimlerinin Mayıs 2017'de gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

İki blok halinde yükselen ve toplam 396 üniteden oluşan Selenium Retro’nun güneydeki Rezidans bloğunda 188, kuzeydeki ofis bloğunda 180 ünite yer alıyor. Bloklardaki her bir birimde alışıla gelmişin dışındaki bir mimari anlayışla, geçmişte gelen esintiler doğrultusunda cumbalar ve açık balkonlar bulunuyor. Konut, ofis ve ticari alanların bulunduğu Selenium Retro, bloklarda 68 – 786 metrekare arasında alana sahip 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon dairelerden ve ofislerden oluşuyor.

Selenium Retro: LEED Gold Sertifikalı 'Yeşil Bina'
 
Toplam 48 bin 107 metrekare alan sahip olan proje Norm Mimarlık tarafından tasarlandı. TURKECO’nun danışmanlığında 'Yeşil Bina' kriterlerini karşılamak amacıyla LEED Gold Sertifikası almaya hazırlanıyor. Proje kapsamında; geniş pencereler ile binalarda doğal ışıktan faydalanılacak, doğal aydınlatma ve havalandırma ile “Termal Kontrol” olanağı sağlanacak, aydınlatmada LED tercih edilmesine özen gösteriliyor, düşük VOC – Uçucu Organik Bileşik içeren boya ve astar kullanılarak zehirli bileşikler azaltılacak, yüksek verimli HVAC ve bina otomasyon sistemleri ile bina enerji verimliliği en yüksek seviyeye çekilecek, yatırımcıların kendi alanlarında enerji verimliliği sağlamaları teşvik edilecek, yeşil alan miktarı artırılarak iklime özgü ve az su tüketen bitkiler ile peyzaj yapılacak, çatıda açık renk malzeme kullanılarak ısı adası etkisi azaltılacak, kullanılacak ahşap, sertifikalı sürdürülebilir ormanlardan tedarik edilecek, az su tüketen vitrifiye seçimleri ile %35’e yakın su verimliliği sağlanacak, bina işletim harcamalarından tasarruf sağlanacak, elektrikli araçlar için şarj istasyonları bulunacak 

Avantajlı lokasyon
 
Selenium Retro Projesi, İstanbul’un Ataköy’de ticaret ve hizmet sektörünün en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Ataköy’de, konforlu olanakları ile şehir yaşamına yeni bir tanım getiriyor. Ataköy Marina’ya ve Atatürk Havalimanı’na olan yakınlığının yanı sıra gün içinde sıkça kullanılan metro ve metrobüs gibi toplu taşıma duraklarına olan kısa mesafesiyle ulaşım açısından yatırımcılarına ciddi ölçüde zaman kazandıracak.

Selenium Retro sosyal donatılar

E-5 üzerinde 18 katlı konut ve ofis seçenekleri içeren 2 blok ve yatay ofis alanlarından oluşan Selenium Retro'da ortak kullanım alanları, 1000 metrekare kapalı sosyal tesis, 1000 metrekare açık havuz ve güneşlenme terasından oluşuyor. Ayrıca projede; sağlık merkezi (SPA), fitness salonu, çok amaçlı kapalı spor alanları ile çocuk oyun alanları yer alıyor.

'Yeşil Bina' nedir?

Sürdürülebilir bina olarak da bilinen 'Yeşil Bina', tasarımda, inşaatta, işletmede çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen, enerjiyi ve suyu daha az harcayan, kaynakları ve malzemeleri daha verimli kullanan binalar olarak biliniyor.

Geleneksel yöntemlerle inşa edilen binalar, üretilen enerjinin yüzde 70'ini, su kaynaklarının yüzde 17'sini, kesilen ağaçların yüzde 25'ini tüketirken karbondioksit emisyonunun da yüzde 33'üne neden oluyor. Geleneksel binalarda sadece yüzde 5 oranında geri dönüşümlü malzeme kullanılıyor.

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

Gamze GEÇKALANLAR/Emladream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI