Türkiye’nin yeniden yapılanmasında önemli bir adım olacak kentsel dönüşümün kentsel sorunlara bütüncül bir çözüm bulmayı amaçlayan bir planlama olduğunu söyleyen Münir Özkök, planlı bir yapılaşmayla Türkiye düşlediği şehirlere kavuşacak” dedi
Kentsel dönüşüm ile Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon konutu kapsayan dönüşüm süreci 150 kamu binasının yıkımı ile 5 Ekim’de başladı. Öncelikli olarak İstanbul gibi deprem riski taşıyan bölgelerden başlanacak olan yıkım- yeniden yapım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağı riskli bina tespitleri ile tüm illerde devam edecek. Afet riski altındaki alanda bulunan ve binası riskli olduğu belirlenen vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kredi desteği ve kira yardımı yapılmasının yanı sıra talepte bulunan vatandaşlara faiz desteği, sübvansiyon ve geçici konut desteği de verilecek.
Kentsel dönüşüme düşsel dönüşüm olarak baktıklarını ifade eden Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “ Kentsel dönüşüm süreci sadece riskli binaların tespit edilip yıkılması demek değil, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’nin çehresini değiştirecek daha planlı şehirlerden, depreme dayanıklı, güvenli, çağdaş binalardan bahsediyoruz. Herkes düşlediği kalite ve estetiği ön planda tutan sosyal donatılara sahip konutlarda oturmayı hak ediyor” dedi.
Kentsel dönüşüm sürecinde devletle birlikte ilçe belediyelerinin, sektör temsilcilerinin ve vatandaşın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Özkök, “Alt Yapı sorunlarının çözüleceği, imara uygun yollara sahip, estetik binalarla yeşil alanların bulunduğu yeni yaşam alanları oluşturulacaktır. Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul’un değerinin daha da artacağı ve dünya başkentleri arasında hak ettiği değeri kazanacağına inanıyorum” dedi.