13 Kasım 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerMersin Aquapark'ın açılmasına yargı engeli!

Mersin Aquapark’ın açılmasına yargı engeli!

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, yapımı 25 milyon lira harcamayla tamamlanan 'Aquapark'ın, politik hesaplarla yapılan ;bir şikayet nedeniyle açılamadığını ileri sürdü

Mayıs ayında açılması beklenen Aquapark'ın bulunduğu arsayı 3 yıl önce Milli Emlak Müdürlüğü'nden devraldıklarını ve inşata başladıklarını belirten Başkan Özcan, Mersin'in çehresine eğlence anlamında büyük bir renk katacak olan Aquapark'ı, geçen mayıs ayında açmayı planladıklarını belirterek, şunları söyledi:
"İnşaatı tamamladık ve hizmete hazır hale getirdik. Ancak yaptığımız her işi şikayet etmeyi alışkanlık haline getirmiş Temiz Toplum Derneği üyesi Hidayet Dinçer, bu projemizi de şikayet etti. İdare Mahkemesi bu kişinin dilekçesini 3 defa geri çevirmesine rağmen, sonunda projenin şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar vermiş. Bütün hukukçularımızı çağırdık ve hukuk dilinde böyle bir deyimin olmadığı görüldü. Kullanma iznini mi iptal ediyorsun? Ruhsatı mı iptal ediyorsun? Hiç biri değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Müdürlüğü ve devletin diğer ilgili kurumları gerekli izni vermiş, Akdeniz Belediyesi yapı ve kullanma ruhsatını vermiş, bilirkişiler gelmiş ve olumlu rapor hazırlamış, inşaat 2,5 sene sürmüş, yürütmeyi durdurma kararı yok. İnşaat bitiyor ondan sonra mahkeme karar veriyor. Biz mahkemeleri eleştirmiyoruz, ancak bir yanlışlık varsa zamanında müdahale et ki yanlıştan dönelim."

'ZARARIN SORUMLUSU KİM OLACAK?'
Şu anda Danıştay'dan çıkacak kararı beklediklerini kaydeden Özcan daha sonra şöyle dedi:
"Hidayet Dinçer'in şikayeti yüzünden, Mersin halkı bu sene hizmete girecek olan Aquapark'tan, Büyükşehir Belediyesi de buranın işletmesinden elde edilecek gelirden mahrum kaldı. Peki Danıştay'dan bizim lehimize bir karar çıkması durumunda, bu işin maddi ve manevi zararının sorumlusu kim olacak? Nihayetinde bu vatandaş, atıksu arıtma tesisini de yüzde 95'i bitmişken ihalenin yanlış yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Bu konuda Danıştay'ın bizi haklı bulan kararı geçtiğimiz günlerde elimize ulaştı. Ancak bu şikayet yüzünden inşaat 6 ay durdu ve müteahhide 6 ay mecburen fazla para ödendi. Şimdi devleti zarara uğratmanın bedelini kim ödeyecek? Hidayet Dinçer, geçmişte atıksu arıtma tesisine yaptığı şikayetten dolayı devleti zarara uğratmıştır. Aynı şekilde Aquapark konusunda lehimize karar çıkması durumunda da devleti zarara uğratmış olacak. O yüzden bu vatandaş, devleti zarara uğratmanın hesabını adalet önünde verecek. Avukatlarımız bununla ilgili tazminat davalarını açmak için hazırlıklarını tamamladılar."
Şikayetçi bu vatandaşın tek başına hareket etmediğini ve arkasında kendilerine muhalefet eden kesimlerin bulunduğunu iddia eden Özcan, "Aquapark projesi maalesef politik hesaplara kurban edilmek istenmiştir. Bu arkadaşı öne süren kesimler, inşallah Hidayet Dinçer'den talep ettiğimiz tazminatları ödemek konusunda da kendisine yardımcı olurlar" diye konuştu.


ŞİKAYETÇİ NE DİYOR?
Temiz Toplum Derneği üyesi çiftçi Hidayet Dinçer daha önce yaptığı açıklamada, yanlış gördüğü konularda hukuki yollara başvurduğunu, bu hakkını kullanmaktan başka bir amacının olmadığını söylemişti.

Habertürk

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI