Nurol GYO'nun hayata geçirmekte olduğu Nurol Tower projesinde tavan yüksekliği 4 metre olduğu için birimler ofis ve ya konut olarak kullanılabiliyor.
Proje hamlesine geçmeden önce aslen mimar olmasına rağmen farklı holdinglerde iş geliştirme ve gayrimenkul alanında deneyimleri de bulunan Musa Aykaç ile başlayan Nurol GYO’nun en büyük özelliği ise İstanbul’un merkezi noktalarında sorunsuz arsaları satın alarak proje geliştirmek.
Nurol Tower’ın arsası da bu tanıma uyuyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ait olan arsa 1999 depreminden sonra zarar görüyor ve boşaltılıyor. Sonra TOKİ ile anlaşılıyor. TOKİ Davutpaşa’da inşa ettiği binaların karşılığında arsayı üniversiteden alıyor.
Arsanın imarını yeniden yapan TOKİ, hasılat paylaşımıyla Aralık 2010’da satışa çıkıyor.
Musa Bey de ilanı gazetede gördükten sonra arsayı almaya karar verdiklerini anlatıyor.
İhale o kadar rağbet görmüş ki tam 55 firma şartname almış. Bunlardan 19 tanesi açık artırmaya katılırken, ihaleyi Nurol GYO kazanıyor.
260 milyon lira gelir ve yüzde 43 TOKİ payı öneren Nurol GYO, 2011 Mart’ta sözleşmeyi imzalar ve TOKİ’nin payının yarısı olan 55.9 milyon TL’yi de peşin olarak verir. Musa Bey, sonraki süreçte TOKİ’nin kalan 55.9 milyon lirasını da peşin olarak verip arsayı aldıklarını belirterek, “Tapu Nurol GYO’ya ait. Arsanın tüm kullanım hakkını almış olduk” dedi.
Küçük alanlar tasarladı
Musa Bey, arsayı aldıktan sonra proje çalışmalarına başladıklarını anlatarak, burada ‘evofisev’ konseptini geliştirdiklerini söylüyor. Bunda en belirleyici unsur ise hemen yanındaki adliye sarayı olarak görünse de Musa Bey, çalışma hayatının döndüğü lokasyonlarda küçük metrekareli ve nitelikli ofis sıkıntısından yola çıktıklarını anlatıyor.
İşin aslı Mecidiyeköy civarında bir plazada küçük metrekareli ofisleri ya da home ofisleri bulmak epey zor.
Genelde eski apartmanlar bu işlevi görmeye çalışıyor. Maslak’ta bile en küçük ofisler genelde 500-600 metrekare büyüklüğünde. Doktorlar, avukatlar ve danışmanlar bu tip ofislere ihtiyaç duyuyor. Bir konut projesi olmasına rağmen Nurol Tower tam da bu ihtiyacı gidermek için tasarlanmış. Proje ofis ihtiyacını gidermek için tasarlansa da konut ya da home ofis olarak kullanılabiliyor.
Ev de oluyor ofis de
Nurol Tower’da A sınıfı bir ofiste olan donatıların hepsi mevcut olacak. Daireler boş olarak teslim edilecek. Herkes kullanım amacına ve zevkine göre bu daireleri döşeyebilecek. İsteyen ev olarak, isteyen home ofis, isteyen de ofis olarak kullanılabilecek. Ev olarak kullanmak isteyenler banyo ve mutfak yapabilecek. İsteyenler jakuzi bile taktırabilecek. Her şeyin planlaması yapılmış. Ofis olarak kullanmak isteyenlerse alanı daraltmaması için katlarda bulunan ortak alanları kullanabilecek. Bu sayede ofis olarak kullanmak isteyenler de iç mekanlarını ona göre dizayn edebilecek.
Dekorasyon hizmeti veriyor
Musa Bey, projedeki üniteleri kapıları takılmış olarak teslim ettiklerini ve herkesin ihtiyacına göre burayı tasarlayacağını anlatarak, tüm sistemler ve mimari farklı kullanım amaçlarını kapsayacak şekilde tasarlandı. Bu nedenle burada ünitelerin içine koyulacak yeni malzemeler hemen monte edilebiliyor. Ayrıca müşteriler için dekorasyon alanında da hizmet veren firmalarla anlaştık. Bu sayede proje tamamlandıktan sonra uzun süren tadilatlara kimse maruz kalmayacak.
4 metrelik tavanlar
Tamamlandığında 30 katıyla 142 metrelik bir gökdelen olacak projenin 8 tane asansörsü bulunacak. Mimar Turgut Toydemir tarafından tasarlanan proje üçgen formda tasarlandı. Bu da geniş bir manzara olanağı sunuyor. Projenin maliyeti ise 140 milyon doları buluyor. Projenin en önemli özelliklerinden biri ise tavan yükseklikleri. Nurol Tower bir konut projesi olmasına rağmen 4 metrelik tavanlar hem oturmak hem de burada çalışmak isteyenlerin yaşam konforunu oldukça artıracak gibi duruyor.
Yükseltilmiş döşeme
Musa Bey, Nurol Tower’ın bir başka özelliğinin ise yükseltilmiş döşemeler olduğunu ifade ederek, tüm sistemleri de bunun içine yerleştirdiklerini söylüyor. Bunun da ekstra maliyetler yarattığına dikkat çeken Musa Bey, projenin yüksek tavanları ve yükseltilmiş döşemeleriyle bir ofisin tüm ayrıcalıklarını sunduğunu vurguluyor.
Genelde yatırımcılar aldı
Musa Bey, projenin adliyeye yakın olması nedeniyle yatırımcıların dikkatini çektiğini belirterek, “Adliye müthiş bir yeşil ışık yaktı ama alanların çoğu yatırımcılar oldu. Onlar buraya çok inanıyor. Burası 100 yıl boyunca bir gün bile kiracısız kalmaz. Bir de metrekareler küçük olduğu için hem kolay hem de daha yüksek fiyattan kiraya verilebilir. Bu nedenle geri dönüşüm süresi de daha kısa olacak. Buradaki konutlar kendini 13-14 yılda amorti edebilir” dedi.
36 mağazalık çarşı
Nurol Tower’da, konut ve ofislerin yanı sıra, bina sakinlerinin günlük ihtiyaçlarına yönelik toplam 6 bin 196 metrekare büyüklüğünde 36 birimden oluşan iki katlı Butik Çarşı bulunuyor. Projenin işletmesini ise Alman kökenli RGM firması üstlenecek.
Erken teslim gündemde
Nurol Tower’da inşaat büyük bir hızla devam ediyor. 2011 yılının kasım ayında başlayan inşaatta şu anda temel betonları atıldı. Musa Bey, zeminin çok sağlam olduğunu ve quartz taşlar çıktığını belirterek, 2013 yılının nisan ayından itibaren projenin E-5’ten görünecek seviyeye geleceğini kaydetti. Projenin normal teslim tarihi 2014 eylül olmasına rağmen, haziran ayında teslim edilmesi için çalışılıyor. Yaklaşık 200 kişinin çalıştığı şantiyede ise her şey takvime uygun olarak seyrediyor.
Altından metro geçecek
Projenin en önemli özelliğinin lokasyonu olduğuna işarete eden Musa Aykaç, “Burası adeta şehrin yeni kalbi. Adliye sarayı açıldı. Yanımızda büyük bir hastane var. E-5, metrobüs ve metroya çok yakındayız. Yakında altından yeni bir metro daha geçecek” dedi.
Komşunun sesini kesecek
Nurol Tower projesi doğaya en az zarar verecek şekilde tasarlandı. Binanın çevreye saygılı olduğunu gösteren Leed Gold sertifikasına aday olan binadaki atıkları yeniden kullanılması planlanıyor. Bu sayede de doğa daha az zarar görecek. Projedeki kaliteli yalıtım sayesinde ne ses ne de sıcaklıklar bir taraftan diğerine geçecek.
8 asansör inip çıkacak
Nurol Tower’da ünitelerin büyüklükleri 73 metrekareden başlıyor, 193 metrekareye kadar çıkıyor. Toplam 243 bağımsız bölümün bulunduğu projenin en üst katı ise lounge olarak planlandı. 8 asansörün bulunduğu projede 12 kattan sonra panoramik İstanbul manzarası başlıyor.
Metrekaresİ 5.500 dolar
Nurol Tower’da dairelerin metrekare satış fiyatları 5 bin 500 ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor. Yüzde 1 KDV ile satılan konutlara kısa süre içinde fiyatlara yüzde 2 zam yapılması planlanıyor. Musa Bey, burada sadece kat brütü sattıklarını belirterek, 93 metrekare brütü olan bir dairenin netini 62 metrekare olduğunu söylüyor.
444 6496