AVM, otel ve ofis projesi, Perpa'da A Blok yönetimiyle B Blok yönetimi karşı karşıya getirdi. Perpa'nın İstanbul Çevre Yolu'na bakan ve şu anda otoparkın bulunduğu kısma 1987'de projelendirilip 2007'de revize edilen planlara göre yapılacak AVM, otel, ofis binaları, Perpa yönetiminde kriz çıkarttı.
Perpa A Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezgin, projenin 2007 yılında revize edilmiş haline göre yapılması halinde Perpa'nın önünün tamamen kapanacağını ve bu nedenle de Perpa'nın büyük zarar göreceğini savunuyor. Perpa A Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Perpa Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü ise 1987'deki projeye göre Perpa'nın önünün 250 metre kapanmasına karşın, revize projeye göre 90 metre kapandığını belirtiyor.
Hakkımız 2007'de B Blok'a geçti
A Blok yönetimi olarak 1987'deki projeye sadık kalınarak, Perpa'ya zarar vermeden yeni etapların yapılmasını istediklerini söyleyen Hasan Sezgin, “Aksi takdirde bugün konuşulanlar Perpa'nın sonunu getirmese bile çok büyük zarar verecek. Çünkü bizim binamızın hem önünü hem arkasını kapatacak. O zaman ne Piyalepaşa Bulvarı'yla ne de Darulaceze Caddesi'yle bağlantımız kalacak. Şu andaki altyapı zaten burayı kaldırmıyor. Binamızın mülk değeri şu anda 2.5-3 milyar dolar civarında” dedi. Projenin yapılması planlanan yerdeki otoparkı sadece B Blok'un işlettiğini, ancak A Blok'un da oradan ipotek alacaklısı olduğunu ve bununla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini vurgulayan Sezgin, B Blok yönetiminin yanlış bilgi vererek, projeyi Perpa'nın projesi gibi sunduğunu kaydetti.
Biz taraf değiliz
B Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü ise kendileriyle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını, yeni etapların yapılacağı alanla ilgili A Blok yönetimiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında sürecin devam ettiğini söyledi. A Blok'un yapılması planlanan projede hakkının olmağını, A Blok yönetiminin bugüne kadar orayla ilgili açtığı 17 davayı kaybettiğini, sadece 1 davanın sürdüğünü söyledi.
Yümlü, "Perpa yapılırken 86'da kuleler de projede var. Buna göre yapılması halinde kendi üyesine kazık atmış olur. Revize edilen projede 4 dönümlük alan alabilecekken, bunu alamayacak. Orasını yeşil alana terk edecek. Ya da 20 milyon liralık parayı almamış olacak. Üstelik 86'daki projeye göre Perpa'nın önü daha çok kapanıyor. Revize projede önümüz daha açık kalacak. Eski proje 10 bin metrekare alan kaplıyor, yeni proje ise 2 bin metrekarelik alanı. Yeni proje dikine olacak. Bu projede 4 kule olacak. Eski projeye göre Perpa'nın önü 250 metre kapanıyor, revize projeye göre 90 metre. Hadi dönelim eski projeye desek, belediye sana '4 dönüm alan vermekten kurtuldum' diyecek. Biz de onun karşılığındaki parayı vermekten kurtulacağız. Belediye ile kat karşılığı anlaşmamız var. 2 blok belediyenin, 2 blok bizim olacak.”
Unvan konusunda da sıkıntı var
Perpa A Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezgin, Mithat Yümlü'nün Perpa Yönetim Kurulu Başkanı sıfatını kullanmasının da yanlış olduğunu söyleyerek, bunun kendilerini yok saymak olduğunu iddia etti. Bu konuda daha önce uyarı yaptıklarını söyleyen Sezgin, “Onlar da bize Perpa logosunu kullanmamamız konusunda uyardı. 6 – 7 ay önce bu konularda adli süreçler başladı. Perpa logosunu onlar 95 yılında tescil etmişler. Perpa'yla ilgili binanın ortak alanları için karar alan 3 A Blok yöneticisi, 3 de B Blok yöneticisinden oluşan bir üst kurul var. Bu süreçte zaman zaman karar alamadığımız oluyor” dedi.
Mithat Yümlü ise A Blokun aslında Elektrokent adını taşıdığını, daha sonra kendilerini tasfiye ederek Perpa şemsiyesi altına girdiklerini ve onların ticari sicilinin olmadığını söyledi. Yümlü, "Biz çok önceden hem Perpa adının, hem Perpa Ticaret Merkezi'nin, hem de Perpa logosunun tescilini aldık. Bu ismin binayla ilgisi yok. Ama kooperatifin B Blokta bin tane dükkanı var. O yüzden ismi kullandırtıyor buraya” diye konuştu.
(Dünya)