13 Ocak 2025 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriPolisan Holding'den dev işbirliği!

Polisan Holding’den dev işbirliği!

Bugüne kadar Polisan Exelans Enerji paket markasıyla 10 bin bina / 300 bin hane yalıtımını yapan Polisan, sektörde fark yaratarak köpüğün hammaddesi Polistiren’in üretimine soyundu. Polisan Holding’in güçlü iştirak şirketlerinden biri olan POLİSAN KİMYA SANAYİ AŞ, Almanya ve Norveç kökenli AVERİS mühendislik firması ve Hollanda kökenli UNIPOL firmasıyla ortaklık anlaşması imzaladı.

 

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, “2014 yılının ilk çeyreğinde 25 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek üretim tesisimiz ile yılda 60 bin ton EPS üretimi hedeflemekteyiz. Bu yatırımın Holding cirosuna katkısının 100 milyon Euro seviyelerinde olmasını planlıyoruz ve bu katma değer 5 yıllık Polisan Holding cirosunu 2 katına arttırma hedefinde önemli rol oynayacak” dedi.

 

Boya sektörünün yanı sıra yalıtım sektöründe de hızlı büyümesini sürdüren Polisan, uluslararası önemli bir ortaklığa imza attı. Exelans Enerji paket sistemi ile yalıtım pazarında 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bugüne kadar 10 bin bina / 300 bin hanenin yalıtımını yapan Polisan, köpüğün hammaddesi Polistiren (EPS) konusunda Almanya ve Norveç kökenli AVERİS mühendislik firmasıyla teknik bilgi aktarımı ve mühendislik konularında işbirliği anlaşması imzaladı. Averis'in de ortağı olan Hollanda kökenli UNIPOL firmasıyla  da EPS hammaddesi ticareti konusunda işbirliğine imza attı.

Ortaklık konusunda bilgi veren Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, yalıtım sektöründeki hareketlenme ve potansiyelin oluşumu ile birlikte Türkiye’de köpük (EPS, XPS, NEOPOR) üreticilerinin sayısında da artış gözlendiğini ve bugün Türkiye’de 120 adet köpük üreticisi bulunduğunu söyledi.

 

“180 bin ton tüketimin 120 bin tonu ithal ediliyor”

Türkiye’de yalıtım pazarının kişi başı tüketimi 0,06 m3 iken bu değerin Amerika’nın yüzde 6’sı, Avrupa’nın ise yüzde 10’u seviyelerinde olduğunu belirten Mizrahi, “Türkiye yalıtım sektörü olarak henüz yolun çok başındayız. Pazarın derinliği ve büyüklüğü tartışılmaz. Bu noktada Polisan olarak bir kimya şirketi olmanın avantajını kullanarak, sektörde fark yarattık ve köpüğün hammaddesinin üretimine soyunduk. Köpüğün hammaddesi olan Polistiren’in ağırlığı ithal edilmektedir. Türkiye’de 180 bin ton tüketimin 120 bin tonu ithal edilmekte. Gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde büyüyen yalıtım pazarında hammadde üreticisi olarak yerimizi almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“Hedef ciroyu 5 yılda 2 katına çıkarmak”

2014 yılının ilk çeyreğinde 25 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek üretim tesisinde yılda 60 bin ton EPS üretimi hedeflediklerini ifade eden Mizrahi, “Bu yatırımın Holding cirosuna katkısının 100 milyon euro seviyelerinde olacağını tahmin ediyoruz ve 5 yıllık Polisan Holding cirosunu 2 katına arttırma hedeflerimiz adına bu yatırım önemli bir adım olacaktır” dedi.

 

Polisan Holding Hakkında:

Geçmişi 1920’li yıllara dayanan, çatısı altında boya, liman, kimya ve tarım faaliyetleri ile gayrimenkul varlıkları bulunan Polisan Holding’in kurucusu ve halen hakim ortağı Bitlis Ailesidir. Tutkal ve Boya sektörlerinde  yüksek bilinirliğe sahip olan “Polisan” markası, “Poli Vinil Asetat- PVA” ve “Sanayi” kelimelerinden doğmuştur. “Poli Vinil Asetat- PVA”, tutkalın kendisi aynı zamanda boyanın bağlayıcısı yani ana hammaddelerinden biridir. POLİSAN’ın tarihsel sanayicilik gelişimi, “Önce boyanın bağlayıcısını (tutkalı), sonra bu bağlayıcıdan en kaliteli boyaları üretti” şeklinde özetlenebilir.

Polisan Holding çatı şirketi altında 8 güçlü iştirakı bulunmaktadır. 

Polisan Boya: Boya imalatı ve satışı,

Poliport: Liman, depolama ve antrepo hizmetleri,

Polisan Kimya: Kimyevi maddelerin üretimi ve satışı, 

Polisan Yapıkim: Beton ve çimento üretiminde kullanılan katkı maddelerinin pazarlama ve satışı,

Rohm&Haas: Emülsiyon polimerleri ve bunlara ait hammaddelerin alım, satım, pazarlama ve ticareti,

Polisan Tarım: Fide ve tarımsal ürünlerin üretimi, 

Polisan Yapı: Gayrimenkul portföyü, inşaat ve tesisat malzemeleri imalatı, satışı ve müteahhitlik, 

Şark Mensucat: Fason olarak dokuma kumaş boyama, apreleme ve finisaj hizmeti alanlarında faaliyet göstermektedir. 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI