22 Kasım 2024 Cuma
Ana SayfaHaberRoofstacks, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na Blockchain Teknoloji Panelleriyle Farklı Bir Boyut Kattı..

Roofstacks, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na Blockchain Teknoloji Panelleriyle Farklı Bir Boyut Kattı..

Türkiye’nin önde gelen teknoloji etkinliklerinden Verimlilik ve Teknoloji Fuarı, 8-10 Şubat tarihleri arasında Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. 6. kez düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı, savunma, bilişim, sanayi, eğitim, enerji, tarım, iletişim, sağlık ve ulaşım gibi birçok sektörü kapsayan akıllı çözüm teknolojilerini bir araya getirdi. Fuar; yerli ve yabancı şirketlerin yakın ilişkiler kurması, yeni proje fırsatlarının oluşması, ürün yelpazelerinin genişletilmesi ve iş birliğinin artması konusunda da önemli fırsatlar sundu.

2015 yılından bu yana turizm, fintech, blockchain, oyun ve metaverse alanlarında teknoloji geliştiren ve inovatif yaklaşımıyla Türkiye ve coğrafyada öncü olma yolunda ilerleyen Roofstacks, etkinlikte sunduğu deneyim alanı standıyla birlikte konuklara unutulmaz anlar yaşatırken; Türkiye ve global ölçekte kanaat önderlerini bir araya getirdiği 2 önemli panele de sahiplik yaptı.

Blockchain Teknolojilerinde Yeni Bakış Açıları

Etkinlik kapsamında düzenlenen iki panelde değerli katılımcılar blockchain teknolojisinin geleceği, regülasyonlar ve sektörel bazda atılacak adımlara kadar pek çok boyutta değerlendirmelerde bulunuldu.

Blockchain Teknolojileri: Etik Sorumluluk ve Regülasyon Perspektifleri” konulu ilk panelin moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kamu Diplomasisi Dairesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Güner üstlendi. Panelistler arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri BölümüÖğretim Üyesi Prof. Dr. Sayım Yorgun, Roofstacks Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Esra Soylu ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı (Bireysel ve Dijital Bankacılık) Altan Taşkıran yer aldı.

Panelin öne çıkan notları:

Prof. Dr. Sayım Yorgun “Blockchain’ sadece finansal bir teknoloji değil, emlak, tarım, sosyal yaşam, çalışma sistemleri gibi alanlarda da verimliliği ve hızı artırma potansiyeline sahip. 19. yüzyıl aklıyla, 20. yüzyıl kurumlarıyla, 21. yüzyılın teknolojisini anlamak ve kullanmak üzere aksiyon almaya çalışıyoruz, işte bu akıştaki boşlukları doldurduğumuzda gerçek anlamda blockchain teknolojisini anlayıp kullanmaya başlayabileceğiz.” diye belirtti.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Altan Taşkıran, blockchain teknolojisinin eskiden dijitalleşmenin olduğu gibi her zaman finansal çözümlerin destekleyicisi olacağını söylerken günümüzde bankacılık işlemlerinin yaklaşık yüzde 95’inin dijital bankacılıkla yapıldığını ve nasıl mobil teknolojisinden kaçamadıysak blockchain teknolojisinden de kaçmanın mümkün olmayacağını ifade etti.

Taşkıran, Halkbank olarak blockchain teknolojisinden çekinmediklerini, aksine daha hızlı, ucuz ve güvenli bir teknoloji olarak gördüklerini belirtirken; blockchain’i tehdit değil, fırsat olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Kripto varlıkların saklanmasının en önemli nokta olduğu ve finansal kurumların bu konuda önemli bir rol oynayacağının farkındalığıyla Halkbank olarak adımlar attıkları da Taşkıran’ın değerli konuşmasında öne çıkan bir başka noktaydı.

Son dönemin önemli konularından regülasyonlar konusuna da değinen Taşkıran; regülasyonların teknolojiden sonra geliştiğini ve blockchain teknolojisi için yapılacak düzenlemelerin, kolaylaştırıcı ve güven unsuru sağlamak üzere olması gerektiğini belirtti.

RoofStacks Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Esra Soylu; dijital kişinin hukuki temeli ve sorumluluk çerçevesi üzerine konuşarak blokchain teknolojisinin dünya genelinde devletler ve şirketler düzeyinde daha fazla iş birliği ve mutabakat gerektiren dönüştürücü bir teknoloji olduğunu belirtti.

Türkiye’nin yıllık 170 milyar doları aşan kripto para işlem hacmiyle Avrupa’da birinci, dünyada ise ilk beşte olduğunu ve 18 milyonu aşan kullanıcısıyla Avrupa için hem önemli bir üretici hem de önemli bir müşteri olduğunu vurgulayarak; Türkiye’nin bu önemli potansiyeli ile uluslararası standardizasyon kurallarına öncülük etmesi ve bu çerçeveyi oluşturması gerektiğini belirtti.

Esra Soylu da regülasyon konusuna değinerek yapılacak düzenlemelerin inovasyonu kısıtlamaması, aksine desteklemesi gerektiğini belirtti ve kullanıcıların yeni teknolojileri güvenle deneyimleyebilmesi için uygun bir regülasyon yaklaşımının benimsenmesinin önemini vurguladı.

Blockchain’in Geleceği

GoArt CSO’su İlker Selim Zorluoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen “Blockchain: Markets, Innovations, Futures (Blockchain: Piyasalar, Yenilikler ve Gelecek)” başlıklı ikinci panel, oldukça ilgi çekici tartışmalara ev sahipliği yaptı. Panelin konuşmacıları arasında; Princeville Capital Partneri Anthony Doeh, Islamic Coin CEO ve Kurucusu Mohammed AlKaff AlHashmi, Kelsier Group Başkanı ve Kurucu Ortağı Dr. Tom Davis yer aldı. Panelde, Web3’te ve DeFi’ye, NFT’lerden ve Metaverse’ün yükselişine kadar birçok gelişme ele alındı.

Panelin öne çıkan notları:

Dr. Tom Davis, Web3 teknolojilerinin evrimi üzerine konuşarak özellikle blockchain, DeFi ve NFT’ler gibi Web3 teknolojilerinin topluluk kavramını kökten değiştirdiğini ifade etti. Bu teknolojiler sayesinde artık topluluklar, merkezi olmayan projelerde söz sahibi olabiliyor, yatırımlarını doğrudan etkileyebiliyor ve projelerin yönetiminde aktif roller alabiliyorlar. Davis, bu teknolojilerin topluluk üyelerine özgünlük, sahiplik ve katılım hissi vererek daha katılımcı ve etkileşimli bir yapıı oluşturduğunu belirtti.

Islamic Coin CEO ve Kurucusu Mohammed AlKaff AlHashmi: “Blockchain teknolojisi finansın temel prensipleriyle uyum sağlayarak, şeffaflık ve adil işlem standartlarını güçlendiriyor; bu da İslami finansın daha geniş bir kitleye ulaşmasını ve kabul görmesini sağlıyor.”

Princeville Capital Partneri Anthony Doeh: “Yeni blockchain teknolojileri, şirketlerin ve yatırımcıların daha hızlı ve daha az masrafla işlem yapmalarını sağlayarak finans dünyasını değiştiriyor. Blockchain, spor endüstrisinde biletlerden taraftar ürünlerine kadar her şeyi daha güvenli ve şeffaf hale getirme potansiyeline sahip.

GoArt CSO’su İlker Selim Zorluoğlu: “Blockchain teknolojisi, sadece para transferi için değil, aynı zamanda sanat eserlerinden ev satışına kadar her şeyi güvenli bir şekilde kaydetmek için kullanılabiliyor. Gelecekte, blockchain sayesinde, sahip olduğumuz şeylerin dijital dünyada da bir değeri olacak ve bu, alım satım işlemlerini çok daha kolay hale getirecek.

Yazılım alanında yaptığı yatırımlarla ve geliştirdiği yeni teknolojilerle iş ortaklarına, hız, verimlilik, maliyet avantajları sağlayan Roofstacks; sektöre bilgi ve deneyimlerini aktarmaya devam edecek.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI