Bu yıl, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 43 ülkeden 132 bina ve kent planlama projesinin ödüllendirildiği Internatıonal Architecture Awards 2016’da Soyak Kristalkule de ödüle layık görüldü. Katılan projeler bu yıl yeni ve büyüyen bir hassasiyet ile gerçekten insanı temel alan tasarımlar ve sürdürülebilirlik, çevre konularında sempatik bir yaklaşım sergilediler.
Soyak Kristal Kule'nin özellikleri
LEED Silver sertifikalı Soyak Kristalkule, İstanbul’da günden güne artan ofis ihtiyacını karşılamak üzere, Soyak Holding şirketlerinden Soyak İnşaat tarafından 2011 yılında inşaatına başlanıldı ve 2014 yılında tamamlandı. Projenin mimari tasarımı, dünyaca ünlü Mimar Henry Cobb önderliğindeki NewYork’danPeiCobbFreed&Partners (PCF&P) tarafından yapıldı. PCF&P liderliğinde, proje statik tasarımı yine USA menşeli ThortonTomasetti, mekanik ve elektrik tasarımı ise JarosBaum&Bolles tarafından yaptırılmış olup, yerel proje ayağında ise Has Mimarlık, Balkar İnşaat Müh. ve Müşavirlik, Enmar ve Dinamik Proje yer almıştır. Proje yönetimini uluslararası ise ARUP yürütmüştür.
Soyak Kristalkule mimari konseptinin ana noktası Mimar Henry Cobb tarafından belirlenen, şehrin en canlı yerinde yer alacak ve hergün önünden geçen milyonlarca kentliye eşlik edecek binanın, farklı konumlardan kentlilere farklı perspektifler sunarak, monotonlaşmış bina silüetlerinin dışına çıktı.
İstanbul’un değerli iş alanı bölgesi olan Levent’te, 104.000 m2 kapalı alan olarak inşa edilen Soyak Kristalkule, biri 169 metre diğeri 63 metre yüksekliğinde iki ofis binası ile bunları arsa boyunca birbirine bağlayan, restaurant, kafeterya, alışveriş alanları, ofis iç bahçeleri, yansıma havuzları gibi sosyal donatıları ve 5 kat otoparkı içeren podyum yapısından oluşuyor. Ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla, geniş bir ekip çerçevesinden tasarlanan Soyak Kristalkule’de, çağdaş mimarlık ilkeleri ve teknoloji, yenilikçi ve sürdürülebilir biçimde uygulandı.
Soyak Kristal Kule uluslararası ödül aldı
PROJE BİLGİ FORMU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR