29 Kasım 2024 Cuma
Ana SayfaKonut ProjeleriSpor salonlarına yatırım arttı

Spor salonlarına yatırım arttı

Spor salonlarına yatırım arttı.150 milyon dolarlık pazar oldu

Türkiye'de toplu konut projeleriy­le öne çıkmaya başlayan spor salon­ları dev bir sektör haline geldi. Son bir kaç yılda yüzde 40'tan fazla büyüyen spor salonlarına 2011'de 150 milyon dolar aktı. Yeni konut projelerinde ise spor salonlarının içinde sauna ve ha­vuz da girdi. Spor salonlarının yatarım bütçesi ise 200 bin dolar ile 10 milyon dolar arasında değişiyor.

İhtiyaçlar değişti

İstanbul'un geniş bir coğrafyaya yayılması ve bilgi çağıyla birlikte kişi­lerin beklenti ve ihtiyaçlarınm artma­ya başladığını dile getiren My Club Şehir Kulübü, Spor ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Serhat Bingül, şöyle konuştu: "Bu bağlamda da kişiler y alnızca güzellik ve estetik yönünden değil; sağlıklı yaşam, bireysel gelişim ve kaliteli bir yaşam için de spor ve sağlık merkezleri arayışına girdi. Yapılan yatırımlar talebi karşılama­nın ötesine geçmemiz gerektiğini gösteriyor. MyClub olarak Ar-Ge ve yenileme yatırımlarımız yıllık 500 bin dolar üzerinde."

10 milyon dolar yatırım

Şu an Anadolu yakasmda beş adet My Club bulunduğunu anlatan Ser­hat Bingül, şu değerlendirmeyi yaptı: "2012 yık içerisinde de Avrupa ya­kasmda devreye girecek üç kulübü­müzle misafirlerimize şehir kulübü, spor ve yaşam merkezi olarak toplam 8 şubemiz ile birlikte hizmet veriyor olacağız. Bugün tüm ihtiyaçlara ce­vap veren bir fitness salonu için 500 bin dolar 10 milyon dolar arasmda bir yatırım gerekmektedir. A segmen-ti büyük ölçekli fitness salonu olarak yaklaşık 25 kulüp mevcut.Orta ölçekli 75'e yakın kulüp var. Ancak semt spor salonları bu kulvara girse de aynı klasmanda değildir."

25 bin kişi var

Büyük ölçekli spor kulübünün ayda yaklaşık üye girişinin 25 bini bulduğunu belirten Serhat Bingül, "Zamanın her geçen gün daha    fazla önem kazandığı günümüzde; kişiler kısa sürede fit ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak istiyorlar. Bu bağlamda, personal training eğitmen ile birebir yapılan spor antremanları daha çok tercih edi­liyor. Kişiler spor yaparken günlük özel ihtiyaçlarının (araç bakım ve yıkama, yeme-içme mekanları­nın yaptığı sporla uygun içerikte olması, kuru temizleme) en hızlı ve kaliteli bir şekilde karşılanmasını ve takip edilmesini istiyor" dedi.

Ağaoğlu:Sosyal Yatırımlar artmalı

YAŞAM sadece bir konuta başını sokmak olarak görme­mek gerektiğine inanan Ağa­oğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "Biz hem proje konspetimizi hazırlar­ken, hem de insanların biraraya geleceği sosyal ve sportif alanları tasarlarken çeşitliliğe, modern donanımlara ve ihtiyaçlara dikkat ediyoruz. My Club konseptini de bu düşünceden yola çıkarak geliş­tirdik. My Club’ların her birinde geniş spor alanları, dinlenme ve keyif alanları, kaf eler, restoranlar bulunuyor. Çeşitli partiler, hafta içi ve hafta sonuna özel aktivitelerle insanlar birbiriyle yakın sohbetler geliştiriyor, dostluklar kuruyor. İnsanların en büyük ihtiyacı olan sosyalleşme ve sağlıklı yaşam için gerekli olan sportif etkinlikler bu sayede daha çok insana ulaş­mış oluyor. Bence bu tür sosyal yatırımların sayısının artmasında fayda var. Toplumun aradığı bir­likte yaşama duygusunu ve boş za­manların yararlı, keyifli ve kaliteli bir biçimde değerlendirilmesi gibi faydalan bu tip yatırımlar sağlıyor diye düşünüyorum.”

Spor merkezi olan konutlar öne çıkıyor

SPOR merkezlerinde son 5 yılda rekabetin ciddi derecede arttığım dile getiren ASAŞ Group Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Çerçi, şu değerlendirmeyi yaptı: "Daha önce binaların altında 200-300 metrekarelik alanlarda faaliyet gösteren spor salonlarının yerini daha geniş ve ferah alanlarda hizmet ve­ren spor merkezleri aldı. Plates, fitness, tenis, yüzme ve daha birçok branşı aynı çatı altında gerçekleştiren bu merkezler yaşam kahpesinin artırılmasına yönelik faaliyetler yürütüyor. Hastalıkların artması, GDO'lu gıdalar ve yaşam stresi spora olan ilgiyi artırdı. Doktorların sağlıklı bir hayat amacıyla spo­ru tavsiye etmesi de, spor mer­kezlerini cazibe alanı haline getirdi. Spor merkezi sektörün­de yatırımların geri dönüşü üye sayışma bağlı olarak 5-10 yıl içinde alınabilmekte. Bu sektör lüks tüketim ve statü belirleyen bir uygulama hayatımıza girdi. Ama yeni yapılan konutlarda ya yüzme havuzu ya spor mer­kezi olarak eklenmeye başladı. Artık insanları spor merkezim evin bir parçası olarak görüyor. Ev sahibi olmayı tercih edenler spor merkezi olan konutları tercih ediyor. Spor merkezinde yer alan ekipmanlar da en az binalar kadar değerlidir."

Hürriyet Emlak

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI