Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Türkiye genelinde yaptığı inşaatların en prestijlilerinden biri olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, 2016 yılında bitecek. Projeyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, Türkiye'de ilk kez ticari işletmelerde de dönüşümün yapılması. Uşak eski deri tabakhane sanayi bölgesinin bulunduğu yere yapılan kentsel dönüşüm projesi, geniş sosyal donatılarıyla da dikkat çekiyor. Bölgede yaşayacak olan vatandaşların tüm ihtiyaçları dikkate alınarak yapılan proje tamamlandığında 1.051 konut, 923 ticari işletme, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı yapılmış olacak. Daha önce sanayi bölgesi olan ve zamanla şehir merkezinde kalan kentsel dönüşüm alanı projenin tamamlanmasıyla modern bir merkez haline gelecek.
Sanayi alanında dönüşüm
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, daha önce sanayi merkezi halindeki bölgenin zamanla şehir içinde kalarak estetik yapıyı bozduğunu söyledi. TOKİ'yle yaptıkları görüşmeler sonucunda projeyi hayata geçirerek yeni bir merkez oluşturacaklarını belirten Cahan, "Uşak Belediyesi olarak Türkiye'de ilk kez sanayi alanında kentsel dönüşüm yaptık. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Yakın zamanda burası kentimizin yeni cazibe merkezi olacak. Uşak yeni bir kimlik kazanıyor" diye konuştu.
Örnek olarak gösterildi
Projede TOKİ Başkanlığı'ndan da büyük destek aldıklarının altını çizen Nurullah Cahan, Uşak'taki kentsel dönüşümün TOKİ tarafından örnek proje ilan edildiğini anlattı. Kentsel dönüşüm projesi ile Uşak'ın rahat bir nefes alacağını da dile getiren Cahan, "Proje ile İsmetpaşa Caddesi etrafında yoğunlaşmış ilimiz rahat bir nefes alacak. Kentsel dönüşüm ile örnek ticari alanlardan, sosyal alanlara kadar birçok farklı done olacak. Vatandaşlarımız günlük alışverişlerini burada yapacaklar ve sosyal hayat bölgede can bulacak. Kentsel dönüşümün bitmesinin ardından çevresine de olumlu etkiler sağlayacak. Kısacası proje her yönü ile şehre katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.
2016'da bitecek
Kentsel dönüşümün içinden geçen Dokuzsele Deresi Islah Projesi'nin bölgeye ayrı bir hava vereceğini vurgulayan Cahan, Uşak'a mini bir Porsuk Çayı'nı da bu sayede kazandıracaklarını ifade etti. Başkan Cahan, "Dokuzsele Deresi Islah Projesi aynı hızla devam ediyor. Bu projenin maliyeti yaklaşık 35 milyon TL. Proje 2016 yılında sona erecek" diye konuştu.