23 Aralık 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTOKİ'nin Alt gelir grubu için ürettiği konutlara başvuru koşulları nelerdir?

TOKİ’nin Alt gelir grubu için ürettiği konutlara başvuru koşulları nelerdir?

TOKİ’nin Alt gelir grubu için ürettiği konutlara başvuru koşulları ve merak edilen diğer sorular haberimizde.

Bir hane halkı -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- adına yalnızca bir adet başvurunun yapılabileceği alt gelir grubu konutlara başvuru yapacak kişilerin; 1. T.C. vatandaşı olması, 2. Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir), 3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç), 4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç), 5. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.), 6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.100 TL olarak uygulanmaktadır.), gerekmektedir. Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan; • 1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin”, • 2. Kategori olan “İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin”, • 3. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”, • 4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

Aynı haneden birden fazla kişi başvuruda bulunabilir mi?

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına- yalnızca bir adet başvuru yapılabilmektedir.

Başvuruyu nereye ve nasıl yapacağım?

Başvuru mercii, projenin bulunduğu il veya ilçeye göre belediye veya valilik veya kaymakamlığa yapılmaktadır. Satış duyurularında başvurulacak mercii ve adresi ilan edilmektedir. Başvuru sahibinin, ilgili merciden temin edeceği iki nüsha formu doldurup ilan edilen tarihler arasında teslim etmesi gerekmektedir. İlgili mercii, başvuru formlarını kategorisine göre numaralandırmakta, bir nüsha başvuru sırasında istenilen evraklarla teslim alınmakta, diğer nüsha da başvuru sahibine geri verilmektedir. Başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir ve başvuru sırasında kimlik tespiti için nüfus cüzdanı ibraz etme şartı aranmaktadır.

Başvuru sırasında doldurduğum formla birlikte hangi belgeleri vereceğim?

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Aslına bakılacaktır.), 2. Hane halkı gelirinin en fazla net 2.600 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, • Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.) • Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri, 3. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Bunların Dul ve Yetimlerinin, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’nden alacakları “Belgeyi” veya “Kimlik Belgesi”, 4. Gazilerin, T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’nden alacakları “Gazi Kimlik Belgesi”, 5. Engelli vatandaşlarımızın, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden en az % 40 engelli olduğuna dair alınmış sağlık heyet raporu.

Konut almaya hak kazandım. Bundan sonra ne yapacağım?

Konut almaya hak kazananlar, duyurularda belirlenen tarihler arasında kategorilerine göre kendilerinden istenen belgeleri ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlarlar.

Sözleşme imzalama aşamasında ibraz etmem gereken belgeler neler?

1. İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden onaylı vukuatlı nüfus kayıt örneği ve adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar için 3 (üç ) yıl), 2. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç olmak üzere diğer 3 kategoriden hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlar, İl/İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü’nden başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız gayrimenkulün bulunmadığına dair belge

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 Yorum

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI