23 Kasım 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerTrabzon'un Konut Sahası Genişliyor

Trabzon’un Konut Sahası Genişliyor


Trabzon İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon'da yaşayan vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak için alt Yapı çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi.

İnşaat ve Emlak sektöründe 2013 yılına büyük umutlarla girdiklerini belirten Taflan, "Trabzon'da, son yıllarda gelişen inşaat sektöründe gerek projeleri ile gerek şehre kattıkları görsellikle ön plana çıkan İnşaat Firmaları var. Şehrimizin sosyal ve ekonomik yönde gelişmesine yardım etmektedir.Bu tercih doğrultusunda Trabzon'daki inşaat firmalarımız vatandaşlara rahat edebilecekleri sosyal donatıları olan alanlar sunmuştur" dedi.

2012 yılında Gayrimenkul satışlarında 2011 yılına göre bir artış yaşanmadığını dile getiren Taflan, şöyle konuştu: "İnşaat Emlak piyasasının 2012 yılını gözden geçirdiğimizde en çok yatırım en önemli noktaların başında gelen inşaatın yapıldığı parsel alanı, konumu, yeşil alanı, çocuk parkı, otoparkı, market, güvenlik gibi sosyal donatıları olması nedeniyle ilk tercihler yeni konutlara olmuştur. 2012 yılı itibarıyla Trabzon'da alınmış

inşaat ruhsatlarını göz önünde bulundurduğumuzda, 2011 yılında alınan inşaat ruhsatları arasında yüzde 24 oranında bir artış yaşanmıştır. 2012 yılında tapusal anlamda Trabzon'da yapılan Gayrimenkul satışlarında 2011 yılındaki satışlar ile karşılaştırdığımızda dikkat çeken bir artış yaşanmamıştır"

KONUT SAHASI GENİŞLEDİ

Trabzon'da, konut için inşaat sahalarının genişlediğini kaydeden Taflan, şunları söyledi: "Bu oranlara istinaden Trabzon'da yeni yapılan inşaatlarda yüzde

24 oranında artış yaşanmış olsa dahi, piyasal süreci göz önünde bulundurduğumuzda beklenildiği gibi konut satışları geçen yıla nazaran istenildiği şekilde olmamıştır. Trabzon merkez ve bölgesel anlamda konut alanları ileriye yönelik düşünüldüğünde, 2013 yılı ve ilerisi için şehrin doğusunda bulunan Şana, Yalıncak ile batısında bulunan Yıldızlı ve Söğütlü bölgeleri konut sahası açısından hem İnşaat Firmaları hem de konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için ideal bir konum teşkil edecektir. Sosyal donatıları olan bu projeler şehrin doğu ve batı tarafına yayılmasını sağlayacaktır. Bu anlamda konut almak isteyenlerin bu bölgeleri dikkate almalarını öneriyoruz"

KONUT KREDİSİ KULLANILMALI

Konut alımlarının genelinde Konut Kredisi çekildiğini belirten Taflan, sözlerini şöyle sürdürdü: "konut satışları genelde konut kredilerine dayalı olarak yapılıyor ancak kısmen de olsa piyasada ki daralmayı göz önünde bulundurduğumuzda şu an ki durumda bazı inşaat firmaları kendi finansman modellerini oluşturup konut sahibi olmak isteyenlere ödeme kolaylığı getirmeye çalışıyorlar. Trabzon ve bölgesel olarak ekonomik yapıyı göz önünde bulundurduğumuzda ise genel anlamda konut alımlarının genelinde Konut Kredileri kullanılmıştır. Bundan sonra ki süreci göz önünde bulundurduğumuzda konut almak isteyen vatandaşların eğer Konut Kredisi kullanmak istiyorlarsa eskiye nazaran her ne kadar Faiz oranı düşmüş olsa dahi süreci göz önünde bulundurarak gelir gider bilançolarını en iyi şekilde değerlendirip ona göre konut kredisi kullanmalarını öneriyoruz."

İNŞAAT SEKTÖRÜ TRABZON EKONOMİSİNİN CAN DAMARI

İnşaat sektörünün Türkiye'de olduğu gibi özellikle Trabzon ekonomisinin de lokomotifi ve can damarı olduğunu vurgulayan Taflan, sözlerine şöyle devam etti: "2012 yılında sektörel anlamda her ne kadar olumsuzluklar yaşanmış olsa da Trabzon'da Kentsel Dönüşüm projelerinin uygulanabilmesi ve proje kapsamındaki Çömlekçi, Tabakhane, Narlıbahçe, Pazarkapı bölgelerini dikkate aldığımızda 2013 yılı ve ilerisi inşaat ve emlak sektöründe bölgemizde bir hareketlilik sağlayabileceğini umut etmekteyiz. Trabzon'da yapılması düşünülen Kentsel Dönüşümün inşaat sektörüne ivme kazandıracağı gibi sektörde istihdamın ve hareketliliğin yaşanmasına vesile olacaktır. 2013 yılında yeni projelerle inşaat sektöründen çok umutluyuz. İnşaat Sektörü Türkiye'de olduğu gibi özellikle Trabzon ekonomisinin lokomotifidir can damarıdır. Trabzon'da ekonomi ile İnşaat Sektörü paralel bir şekilde ilerler

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI