19 Kasım 2024 Salı
Ana SayfaManşetTürkiye, pandemi sürecinde dünyada gayrimenkul sektörünün en hızlı olduğu 2. ülke oldu..

Türkiye, pandemi sürecinde dünyada gayrimenkul sektörünün en hızlı olduğu 2. ülke oldu..

Türkiye’nin, dünyadaki ülkelerin neredeyse hepsine hitap eder hale geldiğini, batıdan doğuya, güneyden kuzeye hemen hemen tüm ülkeler için cazip bir pazar olduğunu belirten Mars Investment’in Genel Müdürü Hakan Bucak, Türkiye’den bugüne kadar 184 farklı ülke vatandaşının gayrimenkul aldığını ifade ederek Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre, salgından sonra gayrimenkul sektörünün en hızlı olduğu ikinci ülkenin, Yeni Zelanda’dan sonra Türkiye olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı muhabiri Uğur Aslanhan’a açıklamalarda bulunan Bucak, Türkiye’nin, başta koronavirüs salgını olmak üzere geçen yıl yaşanan tüm sıkıntılara rağmen konut satışında 2020’yi başarılı geçirdiğini söyledi.

“Salgın olmasaydı yabancıya konut satışlarında yılı 50-55 binli rakamlarla kapatabilirdik” şeklinde açıklamalarını sürdüren Bucak, “2020’de yabancıya satışta adet bazında yüzde 10 gibi bir kayıp yaşayacağız. Salgına rağmen önemli bir başarı. İyileşme sürecinin devam etmesi, salgının azalması ve aşıyla birlikte bu yıl 50 bin adet konut satılmasını ve 10 milyar dolar gelir elde edilmesini bekliyoruz. Türkiye gelecek dönemde uluslararası gayrimenkul yatırımı açısından en önemli pazarlardan biri olma yolunda hızla ilerliyor. Avrupa’nın parlayan yıldızı olacağız.” dedi.

Türkiye’nin taşınmaz pazarında çok önemli bir konumu bulunduğunu kaydeden Bucak, ülkemizden bugüne kadar 184 farklı ülke vatandaşının gayrimenkul aldığını belirterek son yıllardaki fırsatların ve teşviklerin yabancıları cezbettiğini ifade etti.

Bucak, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Türkiye, dünyadaki ülkelerin neredeyse hepsine hitap eder hale geldi. Batıdan doğuya, güneyden kuzeye hemen hemen tüm ülkeler için cazip bir pazarız. Son dönemde Çin, Nijerya, Pakistan, Bangladeş, Senegal ve Dominik gibi ülkelerden ciddi talep artışı görüyoruz. Aynı zamanda bir süredir pek göremediğimiz Avrupa ülkelerinden yatırımda da önemli miktarda hareketlenme var. Uzun yıllardan sonra Fransa, Almanya, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerden yatırımcılar gelip buradan daire almaya başladı. ABD’de yaşayan Müslümanlardan da talep almaya başladık.

105 farklı ülkeden 9 bin 469 kişi, 43 farklı şehrimizden taşınmaz edinerek Türk vatandaşlığı aldı. Başı Çinliler çekerken, onları Filistin, Ürdün, Libya, Mısır ve Pakistan takip ediyor. 2021 sonunda vatandaşlık alan kişi sayısının 20 bine yaklaşmasını bekliyorum.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI