16 Ocak 2025 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerÜmraniye'de 35 Bin konut dönüştürüldü!

Ümraniye’de 35 Bin konut dönüştürüldü!

Ataşehir ile Ümraniye Belediyesi arasındaki arazi kavgasına son noktayı TBMM koydu. Geçen hafta meclisten geçen Torba Yasa'yla Barbaros Mahallesi'nin 04 Karayolu'nun güneyinde kalan kısmı Ataşehir Belediyesi'nde kalırken İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin de olduğu alan Ümraniye Belediyesi'ne bağlandı. Karar sonucunda Ataşehir Belediyesi'nin dezenformasyon yaptığını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Yardımcısı Maliki Ejder Batur, "Torba Yasa'yla birlikte iki ilçe arasındaki sınırlar netleşti. Ne bir metrekare toprak alındı, ne de verildi. Bu bölge 2008'den beri Ümraniye Belediyesi'ne ait. Burası ilçemizin sosu oldu" dedi. 
 
İFM KIYMETE BİNDİ 
 
Bölgeye her türlü hizmeti Ümraniye Belediyesi'nin verdiğinin altını çizen Ejder Batur, "Her türlü işini biz yapıyoruz. Çöplerini topluyoruz. Vatandaşımız oyunu Ümraniye Belediyesi'nde kullanılıyor. Tapuları bile biz veriyoruz" dedi. İstanbul Finans Merkezi'nin gündeme gelmesiyle beraber bölgenin kıymete bindiğini ifade eden Batur, "Proje allanıp pullanınca bölge kıymete bindi. Ataşehir Belediyesi 3 ay evvel bir mahkeme kararı icat etti. Biz buna itiraz ettik. Süreç devam ediyor" şeklinde konuştu. 
 
4 MAHALENİN ADI GEÇMİYOR 
 
2008'de Ataşehir Belediyesi'ne Ümraniye'den 6 mahallenin eklendiği bilgisini veren Batur, şöyle konuştu: "Sadece 2 mahallenin adı zikrediliyor. Yeni Çamlıca, Mustafa Kemal, Mimar Sinan, Yenisanayi, Yenişehir ve Aşık Veysel mahalleleri verildi. Ataşehir Belediyesi gibi bu tarz şeylerin peşinde olsak adı zikredilmediği için o mahalleleri geri alabiliriz. Finans Merkezi'yle kıyaslanmaz diye düşünülmesin. Onlar da kentsel dönüşümün başladığı çok değerli mahalleler. 85 bin vatandaşımız ikâmet ediyor. Ayrıca Ataşehir Belediyesi bu nüfus için İller Bankası'ndan 2008'den beri pay alıyor. Bu hesaplansa 100 milyonları geçer. Ama bunun peşinde değiliz." 
 
DÖNÜŞÜMDEN ÖNCE 35 BİN KONUT YENİLENDİ
 
2004 yılından beri Ümraniye'de 145 bin bağımsız bölüm üretildiğini söyleyen Ejder Batur, 35 bin konutun Kentsel dönüşüm yasasından önce dönüştürüldüğünü söyledi. Batur şöyle devam etti: "2004'te göreve başladığımız zaman kademeli imar getirdik. Arsalar birleştikçe, inşaat alanı arttı. Merkezde bizim 1000 metrekare sınırımız var. Parseller, bin metrekareyi tevhid edilip geçerse şayet yüzde 30 imar artışı sağlanıyor. Eskiden 3 katlı yapı ömrünü tamamlamış binalar birleştiler ve yıkıldılar ve yenileri yapıldı. Bu Kentsel dönüşüm kanunundan önce yapıldı. Merkezde eski bina kalmadı. 35 bin konut yasadan önce dönüştü. Eski binada bir daire 100 bin liraysa aynı yerde yenilenip 300 bin lira oldu. Yüzde 30 da imar artışı da büyük ivme kazandırdı." 
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI