7 Ocak 2025 Salı
Ana SayfaFırsat ProjeleriUzmanların yatırım için önerdiği şehir : Çanakkale

Uzmanların yatırım için önerdiği şehir : Çanakkale

 

Çanakkale Boğazı Köprü Geçiş Projesi sessiz ve derinden ilerliyor. Arsa simsarlarının istilasına uğrayan bölgede fiyatlar 3-5 kat birden artmış durumda. Ancak hala bazı bölgelerde prim potansiyeli yüksek araziler bulmak mümkün…

İzmit Körfez Geçişi ve İstanbul Boğazı’na kurulacak üçüncü köprünün yerinin netleşmesiyle birlikte gözler bu kez Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprüye çevrildi. Hatırlanacağı gibi, Çanakkale’de yapılacak köprü için daha önce belirlenen Sarıçay-Kilitbahir güzergâhı, tarihi Gelibolu Yarımadası’na zarar vereceği endişesiyle Gelibolu (Sütlüce)-Lapseki (Şekerkaya) şeklinde değiştirilmişti.

Karayolları Genel Müdürlüğü, önce Çanakkale Köprüsü için Avrupa yakasında Kilitbahir, Anadolu yakasında ise Sarıçay'ı belirlemişti. Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın ortasına denk gelen bu güzergaha başta Çanakkaleliler olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler gelmişti. Tepkileri haklı bulan Ulaştırma Bakanlığı, birkaç alternatif güzergah üzerinde çalışma yürüttü. Sonuçta da yeni güzergah olarak Avrupa yakasında Gelibolu ilçesinin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü ile Anadolu yakasındaki Lapseki ilçesinin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkisi belirlendi.

MALİYETİ 1 MİLYAR DOLAR

Güzergahın değişmesiyle köprünün boyu da uzadı. Sarıçay-Kilitbahir arasındaki eski güzergahta bin 400 metre olan iki ayak arasındaki uzunluk, Sütlüce-Şekerkaya arasında bin 600 metre olacak. Direklerden sonraki bölümler de eklendiğinde köprünün toplam uzunluğu 2 bin 800 metreye ulaşacak. Bu da Çanakkale boğaz geçişini dünyanın dördüncü uzun asma köprüsü yapacak…

Bağlantı yollarının da eklenmesiyle köprü projesinin toplam uzunluğu 3 bin 860 metreye çıkacak. Üç gidiş, üç de geliş olmak üzere altı şerit olarak inşa edilecek köprü, 433 kilometre uzunluğundaki Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projesinin en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Maliyeti yaklaşık 4.5 milyar dolar olarak tespit edilen otoyol projesi içinde yer alan Çanakkale Köprüsü için 1 milyar dolar civarında harcama planlanıyor.

Çanakkale Köprüsü ve Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projeleri yap-işlet-devret modeliyle ihale edilecek. İhalenin önümüzdeki yıl içerisinde yapılması bekleniyor.

Bu arada Ulaştırma Bakanlığı’nın köprüden demiryolunun da geçebileceği alternatif bir proje daha hazırlattığını belirtelim…

OTOYOLUN GEÇECEÐİ GÜZERGAHLAR

İstanbul’un trafik sorununa çözümün bir parçası olarak görülen Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projesi, Avrupa’dan gelerek Ege ve Akdeniz’e gidecek trafiğin Çanakkale üzerinden geçmesini sağlayacak. Söz konusu otoyol, Kınalı Kavşağı’nda Kuzey Marmara Otoyolu’yla buluşacak. Ardından Tekirdağ’dan geçip, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü’nden Çanakkale Boğazı’na ulaşacak. Boğazı asma köprüyle geçecek, Anadolu yakasında ise Lapseki’nin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkiine ulaşacak.

Tekirdağ-Çanakkale- Balıkesir Otoyolu, daha sonra Lapseki-Çan-Yenice ve İvrindi güzergahını izleyerek Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde Gebze-İzmir Otoyolu’yla birleşecek.

KÖYLER MARKAJ ALTINDA

Çanakkale’ye yapılacak köprü, önce köprünün kurulacağı Gelibolu ve Lapseki bölgesinde heyecan yarattı. Köprünün Anadolu yakasındaki ayaklarının kurulacağı Lapseki ve çevresindeki köylerde yaptığımız araştırmada son dönemde yoğun bir hareketlilik olduğunu gözledik. Bölgedeki köylüler, şimdiden tarlalarının değerleneceği beklentisine girmiş bile. 
Projenin kamuoyunda duyulmasının ardından bölge arazi spekülatörleri tarafından adeta markaj altına alınmış. Aynı durum köprünün Avrupa yakasındaki ayaklarının oturtulacağı Gelibolu’nun Sütlüce Köyü için de geçerli.

Arsa simsarlarının bu ilgisi karşısında özellikle Sütlüce Köyü’ndeki arazilerin fiyatlarında iki yıl öncesine oranla yaklaşık üç misli artış olduğu belirtiliyor. Sütlüce’deki arazilerin değer kazanmasında, köprü projesi dışında burada kurulacak olan tersanenin de etkisini göz ardı etmemek gerekiyor.

SATILIK AZ, OLANLAR DA PAHALI

Gelibolu’da 35 yıldır emlakçılık yapan Dondurmacılar Emlak Ofisi’nin sahibi İsmail Dondurmacı, Gelibolu-Keşan asfaltına cephesi olan arazilerin, köprü söylentisi ve basında bu yönde çıkan haberlerden sonra değer kazanmaya başladığını söylüyor. İki yıl önce asfalta cepheli arazilerin dönümünün 7-8 bin TL arasında satıldığını hatırlatan Dondurmacı, sözlerini şöyle sürdürüyor: 
“Şimdi aynı arazilerin dönümüne 20-30 bin TL arasında fiyat biçiliyor. Arsa ve tarla fiyatları 4-5 yıl öncesine kadar yerinde sayarken, şimdi köprü ve tersanelerin gündeme gelmesiyle 3-5 misli arttı. Özellikle Sütlüce Köyü’nün tersane yeri ilan edilmesi ve tersane ruhsatlarının alınmasından sonra bu bölgede satılık arsa bulmak zorlaştı. Elinde arsa olanlar da beklemeyi tercih ediyor. Sütlüce’de iki yıl önce dönümü 7 bin TL olan tarlaların fiyatı da 25 bin TL’ye çıkmış durumda. Yüzde 20 imarlı arsaların metrekaresi iki yıl önce 70 TL’ydi. Şimdi ise 200 TL isteniyor.”

TERSANE YATIRIMLARI

Bölgeye ilk tersane yatırımını Kalkavan ailesi yapmış. Bu yatırım için “Gelibolu Gemi Endüstrisi Sanayi ve Ticaret” unvanlı şirket kuran Kalkavanlar, Cevizli Köyü yakınlarındaki 847 bin 430 metrekarelik alana 390 milyon dolarlık yatırımla tersane kurmayı planlıyor. Yeni tersanede ham petrol taşıyacak büyük tonajlı gemiler, büyük tonajlı kuru yük gemileri, 150 bin metreküp kapasiteli sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tankerleri, konteynır gemileri, lüks ve modern yolcu gemileri, özel ve lüks tekneler üretilecek. Tersanede ayrıca, yüksek teknolojiye, kapasiteye ve görünmezlik teknolojisine sahip firkateynler, korvetler de imal edilebilecek.

Gelibolu Gemi Endüstrisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hedef planında olan ihtiyaçları ile üçüncü dünya ülkelerinin savaş gemisi tasarımını ve inşaatını gerçekleştirmeyi de hedefliyor. Tersanenin etap etap 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
 
KEŞAN’DA FİYATLAR ARTMADI

Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu’nun Gelibolu ve çevresinde yarattığı etki, aynı istikamette bulunan Keşan’da hissedilmemiş. Bölgede emlak fiyatlarının iki yıldır yerinde saydığını ifade eden Keşan Emlak Ofisi’nin sahibi Oğuz Akalan, köprü projesinin Keşan’ı olumlu etkilemeyeceği görüşünde. Akalan, “Çanakkale köprü projesinin hayata geçirileceği bölge Keşan merkeze 100 kilometre mesafede. Ayrıca ana yollarda böyle bir oluşumu çağrıştıracak, insanları farklı düşündürecek hiçbir hareketlilik yok” diyor.
Akalan, Keşan ve çevresindeki ana yollara cepheli imarlı arsaların fiyatlarıyla ilgili ise şu bilgileri veriyor: “Keşan-İstanbul güzergahında yüzde 50 imarı bulunan arsaların metrekaresi iki yıl önce 80-100 TL arasındaydı. Şimdi ise 100-150 TL. Yine 2009’da Keşan-Uzunköprü güzergahında metrekaresi 40-50 TL olan yüzde 50 imarlı arsalar da 40-60 TL aralığında satılıyor.”

LAPSEKİ DE KÖPRÜYÜ BEKLİYOR

Çanakkale Boğazı’nın Anadolu yakasında yer alan, Lapseki-Çan ve Biga arasındaki köyler, köprü projesinin gündeme gelmesiyle birlikte arsa spekülatörleri tarafından sıkça ziyaret edilmeye başlamış. Ancak bu köylerdeki arazilerin fiyatlarında da iki yıl öncesine göre henüz önemli bir artış olmadığı ifade ediliyor.

Lapseki’deki Bilgin Gayrimenkul’ün sahibi Mehmet Bilgin, Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu’nun söz konusu köylerde yakınından geçeceği tarla vasfındaki arazilerin metrekaresinin 1 TL’den başlayıp yerine ve konumuna göre 15 TL’ye kadar çıktığını söylüyor. Aynı arazilerin iki yıl önceki ortalama fiyatı 40 kuruş ile 10 TL arasındaymış. Bilgin, Lapseki-Çanakkale arasında yer alan köylerde arazi fiyatları hakkında ise “2009’da imarsız arazilerin metrekaresi 5-10 TL aralığındaydı” değerlendirmesini yapıyor.

EN ŞANSLI KÖY

Köprünün bir ayağının kurulacağı ve Lapseki’ye 2.5 kilometre mesafede yer alan Şekerkaya mevkiine en yakın köy Suluca… Aslında Suluca Köyü, köprünün hemen altında yer alacak. Halen Çanakkale-Lapseki duble yoluna yakın olan Suluca, Lapseki’ye yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta. 93 Harbi (1877-78 Osmanlı-Rus savaşı) nedeniyle Balkanlardan göçenler tarafından kurulan köyde, halen 100 hane bulunuyor. 5 bin dönüm tarım arazisine sahip olan köyün başlıca geçim kaynağı meyvecilik… 
Köprünün Anadolu yakası ayaklarının köylerine kurulacak olması Suluca’yı epey heyecanlandırmış. Arazilerinin değerleneceği beklentisine giren köy halkı, köprü söylentisiyle birlikte özellikle İstanbul’dan birçok ziyaretçinin arsa bakmak için geldiğini söylüyor. Suluca’da deniz kenarındaki arazilerin dönümüne ortalama 50 bin TL isteniyor. Çanakkale-Lapseki asfaltına yakın olan yerlerdeki arsaların dönümü ise ortalama 25 bin TL.

GÖKKÖY DE DEÐERLENDİ

Şekerkaya’ya en yakın köylerden biri de Gökköy… Şekerkaya’ya 5, Çanakkale-Lapseki duble yoluna ise 4 kilometre mesafede yer alan bu köyün geçmişi 500 yıl öncesine dayanıyor. “Manav köyü” olarak da bilinen Gökköy’de yaklaşık 100 hane bulunuyor.
5 bin dönüm civarında tarım arazisine sahip olan Gökköy’ün en önemli geçim kaynağı sebze ve meyvecilik. Çanakkale Boğazı’na hakim bir tepede yer alan köy, güzel manzarasından dolayı özellikle arsa yatırımcılarının akınına uğramış. Köylüler, son 5 yılda 500 dönüme yakın arazinin el değiştirdiğini ifade ediyor. Bu do doğal olarak arazileri değerlendirmiş. Öyle ki iki yıl önce dönümü 10 bin TL’den satılan araziler, bugün 15 bin TL’ye kadar çıkmış…

ÇANAKKELE YATIRIMCI BEKLİYOR

Yeni güzergah Çanakkale’yi pas geçse de il merkezindeki emlakçıların çoğu fiyatların artacağı yönünde beklentiye sahip. Tanyapı Emlak Ofisi’nin sahibi Timuçin Doğantan, köprünün Çanakkale gayrimenkul piyasasına olumlu etki yapacağını düşünüyor. Çanakkale’de ev ya da arsa almak isteyenlere Çanakkale-İzmir Otoyolu üzerindeki Güzelyalı’yı öneren Doğantan, sözlerini şöyle sürdürüyor: 
“Güzelyalı Çanakkale’nin Paris’i olarak anılıyor. Dört mevsim yaşamaya müsait olan beldede yüzde 30 imarla birlikte 2.5 kat yapılaşma izni var. Bölgedeki arsalar her geçen gün değer kazanıyor. Örneğin, Tusan Caddesi’ne cephesi olan 300 metrekarelik bir arsayı iki yıl önce 50-70 bin TL arasında almak mümkündü. Şimdi ise 100 bin TL’ye bile bulmak zor. Yine İzmir yolu üzerindeki İntepe beldesi de yakın gelecekte değerlenecek gibi görünüyor. Bu bölgede özellikle taş evlerin değeri her geçen gün artıyor.” 

Ülgür GÖKHAN / Çanakkale Belediye Başkanı

“Köprü, yatırımcıları da ilimize çekecek”

“Çanakkale Boğazı’na kurulması planlanan köprü için daha önce açıklanan Kilitbahir-Sarıçay arası zaten bir avam projeydi. Sit alanı olan bu bölgede köprü kurulması imkansızdı. Biz de bu yüzden söylentilere pek inanmıyorduk. Açıklanan son güzergah bize göre de en uygunu… 
Çanakkale’ye kurulacak köprü bölgeye çok şey katacaktır. Kentimiz planlı gelişimini sürdürüyor. Yeni imar alanlarının yaratılmasıyla birlikte kuzeydoğuya doğru genişliyor. Artık İstanbul’dan gelenlerin kenti by-pass edip gitmesini değil, buraya yerleşmesini istiyoruz. 
Çanakkale’de son dönemde inşa edilen konutların büyük bölümü üniversite öğrencileri tarafından kiralanıyor. Bu da yeni ve kaliteli konut talebini tetikliyor. Emekliler için cazibe merkezi olan Çanakkale’ye, köprüyle birlikte yatırımcıların da geleceğini tahmin ediyoruz.”

Sevil URAL / Çanakkale Mimarlar Odası Başkanı

“Sorun ulaşım değil…”

Biz köprü projesine karşı değiliz. Ancak Çanakkale’nin öncelikle sorunu ulaşım değil. Boğaz geçişlerinde bir problem yaşanmıyor. Kurulacak bir köprünün ne derece yararlı olacağı da ayrı bir konu. Yine de köprünün yerinin değişmesi bize göre çok iyi oldu. Bunda da gerek sivil toplum kuruluşları gerekse bölge halkının haklı tepkileri etkili oldu.
Köprüyle birlikte şu anda 106 bin civarında olan Çanakkale’nin nüfusu 250 binin üzerine çıkacak. Bunun dışında kendi rantını yaratan köprü, arsa spekülatörlerine davetiye çıkaracak. Bu açıdan da kaygılıyız.

Hayrettin ÇETİNKAYA / Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı

“Yerel müteahhitlere iş çıkacak”

Halen ilimizde taahhüt işi yapan 100’e yakın firma var. Köprü, her şeyden önce Çanakkale’deki yerel müteahhitlik firmaları açısından önemli bir katma değer yaratacak. Özellikle projenin yapım aşamasında Çanakkale’deki taahhüt firmaları alt taşeronlar olarak görev alacak. Köprü ve bağlantı yollarının yapım süreci en iyi ihtimalle beş yıl sürecek, bunun da Çanakkale’deki alt taşeron firmalara yaratacağı yıllık katma değer 20-30 milyon TL’den aşağı olmayacaktır.

1975’ten beri dillendiriliyordu

Çanakkale’ye köprü fikri ilk kez 1975 yılında dile getirilmişti. İlk ciddi proje ise 1984-1989 yılları arasında Anavatan Partisi iktidarında gündeme geldi. Ancak 1994 yılına kadar ciddi bir çalışma yapılmadı. 1994 yılında DYP-CHP koalisyonu tarafından yatırım programına alındı. O dönemde Akbaş (Eceabat)-Nara Burnu (Çanakkale) arasında ‘yap-işlet-devret’ modeliyle inşa edilmesi planlanıyordu. Acil olarak bu konuda bir yasası çıkarıldı. Söz konusu yasa düzenlemelere rağmen ihale başarılı olamadı. Çünkü başta İngiliz Brown Beech olmak üzere 18 yabancı firma, köprüyü Karayolları Genel Müdürlüğü’nünkiyle değil kendi projeleriyle yapmak istediler. Sadece Alarko Holding, köprüyü Karayolları’nın projesiyle inşa etmeyi kabul etti. Ancak dönemin hükümeti erken seçime gidince, seçim telaşıyla bir çivi dahi çakılmadan rafa kaldırıldı…

AK Parti döneminde tekrar gündeme gelen köprü güzergahı için önce Avrupa yakasında Kilitbahir, Anadolu yakasında ise Sarıçay'ı belirlendi. Ancak sit alanı ve milli parka yakın olması nedeniyle yoğun tepki görünce vazgeçildi.

Ardından yeni güzergah Sütlüce-Şekerkaya olarak belirlendi. 2013 yılında ihalenin yapılması ve ardından projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başlaması bekleniyor. Lapseki-Gelibolu arasına yapılacak köprü, ulaşımın feribotla sağlandığı Eceabat-Çanakkale arasında özellikle kış aylarında lodos nedeniyle ulaşımda yaşanan aksamayı da ortadan kaldıracak.

TOKİ’den Çanakkale’ye yeni proje

Çanakkale’de son dönemde toplu konut projeleri de göze çarpıyor. İşte bu projelerden biri de Konakkale Bosphorus… Söz konusu proje, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) hasılat paylaşımı yöntemiyle Kepez’deki 30 bin 815 metrekarelik arsa üzerine inşa ediliyor. Proje değeri 30 milyon dolar olarak hesaplanan Konakkale Bosphorus’ta toplam alanın yüzde 85’i peyzaja, suya ve ortak kullanım alanlarına ayrılmış. Projede 237 konut, sekiz ticari ünite, bir sosyal tesis ve bir site yönetim binasının yanı sıra kapalı-açık otoparklar yer alacak.

Konakkale Bosphorus’ta daire fiyatları 60 bin TL’den başlayıp 300 bin TL’ye kadar çıkıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri ağırlıkta. Ayrıca 2+1, 3+1, 4+1 bahçeli dubleksler, teraslı daireler ve tripleks villalara kadar herkesin bütçesine uygun ve ihtiyacını karşılayabilecek çeşitlilikte daire seçenekleri var. Konutlar sahiplerine 2013’ün ağustos ayında teslim edilecek.

Gelibolu ve çevresinde tarla fiyatları

Köy 2009 (Dönümü/TL) 2012 (Dönümü/ TL)
Koruköy 3.000 9.000
Bolayır 5.000 10.000
Güneyli 6.000 20.000
Burhanlı 5.000 10.000
Evreşe 2.000 8.000
Bayırköy 6.000 13.000
Adilhan 7.000 20.000
Kalealtı 2.000 6.000
Sütlüce 7.000 25.000

Gelibolu ve çevresinde imarlı arsa fiyatları
Köy  İmar durumu 2009 (m2/TL) 2012 (m2/ TL)
Koruköy 15 60 110
Bolayır 15 60 110
Güneyli 20 70 160
Burhanlı 15 50 100
Evreşe 15 40 90
Bayırköy 15 70 120
Adilhan 15 70 150
Kalealtı 15 40 90
Sütlüce 20 70 200

Keşan ve köylerinde arsa ve arazi fiyatları
Köy  İmar durumu (%) 2009 (m2/TL) 2012 (m2/ TL)
Keşan-Uzunköprü güzergahı 50 40-50 40-60
Merkezköy 50 70-100 70-100
Paşayiğit beldesi 50 10-35 10-20
Maltepe Köyü Köy imarı 8-10 8-10
Keşan-İstanbul güzergahı 50 80-100 100-150
Yenimuhacir beldesi 50 80-100 80-100
Keşan-Gelibolu güzergahı 50 40-50 40-50
İzzetiye Köyü Köy imarı 8-10 8-10
Bahçeköy Köy imarı 8-10 8-10
Yerlisu Köyü Köy imarı 8-10 8-10

Çan, Biga ve Lapseki arasındaki köylerde tarla fiyatları
Yer İmar durumu(%) 2009(Dönüm/TL) 2012(Dönüm/TL)
Lapseki (Merkez) Yok 10.000 15.000
Çardak Beldesi Yok 5.000 10.000
Akçalan Yok 400 1.000
Hacıgelen Yok 500 1.000
Üçpınar Yok 500 1.000
Harmancık Yok 500 1.000
Ecialan Yok 500 1.000
Karamusalar Yok 500 1.000
Dumanlı Yok 500 1.000
Yaylalar Yok 500 1.000
Çamyurt Yok 500 1.000
Kızıldam Yok 500 1.000
Kırcalar Yok 500 1.000
Karaömerler Yok 500 1.000
Çataltepe Yok 500 1.000
Nüsretiye Yok 500 1.000
Doğandere Yok 500 1.000
Beypınarı Yok 500 1.000
Dişbudak Yok 1.000 2.000
Güreci Yok 1.000 2.000
Taştepe Yok 1.000 1.500
Alpagut Yok 2.000 3.000
Hacıömerler Yok 3.000 4.000
Dereköy Yok 1.000 2.000
Balcılar Yok 7.00 1.000
Beyçayırı Yok 700 1.000
Sındal Yok 1.000 2.000

Lapseki-Çanakkale arasındaki köylerde tarla fiyatları
Yer İmar durumu(%) 2009(Dönümü/TL) 2012(Dönümü/TL)
Yenice Yok 5.000 10.000
Şahinli Yok 5.000 7.000
Umurbey Yok 5.000 10.000
Kangırlı Yok 10.000 15.000
Suluca (Deniz kenarı) Yok 10.000 20.000
Kemiklialan (Deniz kenarı) Yok 10.000 15.000
Şevketiye (Deniz kenarı) Yok 5.000 10.000
Subaşı  Yok 5.000 10.000
Kocaveli Yok 10.000 15.000
İlyasköy Yok 5.000 10.000
Gökköy Yok 10.000 15.000
Gürecealtı Yok 10.000 15.000

Gelibolu ve köylerinde satılık araziler
Yer Büyüklüğü (m2) Fiyatı Tel
Gelibolu 600.000 2.100.000 TL 0536 874 50 01
Gelibolu 17.000 3.000.000 TL 0286 566 45 01
Gelibolu 552.500 20.000.000 TL 0286 217 90 75
Gelibolu 4.500.000 45.000.000 TL 0536 874 50 01
Ocaklı 66.832 35.000 TL 0286 213 43 03
Adilhan 9.500 40.000 TL 0286 210 00 39
Adilhan 6.500 125.000 TL 0286 566 45 01
Adilhan 8.500 165.000 TL 0286 566 45 01
Adilhan 14.000 1.250.000 TL 0286 213 81 00
Kalealtı 4.700 68.000 TL 0216 576 41 07
Kalealtı 5.400 80.000 TL 0216 576 41 07
Bolayır 19.800 80.000 TL 0286 512 24 44
Evreşe 7.700 86.000 TL 0286 566 45 01
Evreşe 5.900.000 5.900.000 TL 0224 224 30 60
Demirtepe 57.350 114.000 TL 0286 566 50 10
Koruköy 15.900 185.000 TL 0286 566 45 01
Koruköy 26.500 2.000.000 TL 0286 566 97 96
Koruköy 26.000 2.600.000 TL 0286 566 45 01
Koruköy 4.500.000 45.000.000 TL 0536 874 50 01
Çokal 2.855.823 2.855.000 TL 0282 726 91 15
Çokal 6.420.000 6.420.000 TL 0286 316 87 81

Lapseki ve köylerinde satılık araziler
Yer Büyüklüğü (m2) Fiyatı Tel
Lapseki 8.000 11.000 TL 0286 217 35 72
Lapseki 8.441 350.000 TL 0286 213 43 03
Lapseki 224.000 170.000 TL 0286 316 87 81
Güreci 2.011 7.000 TL 0286 217 90 66
Güreci 2.854 9.500 TL 0286 217 90 66
Güreci 3.997 13.000 TL 0286 217 90 66
Güreci 4.468 14.500 TL 0286 217 90 66
Güreci 5.000 250.000 euro 0380 523 62 54
Güreci 40.000 370.000 TL 0286 217 90 66
Dişbudak 6.100 7.400 TL 0286 217 90 66
Dişbudak 6.000 10.000 TL 0286 512 24 44
Dişbudak 14.200 15.500 TL 0286 217 90 66
Suluca 4.000 1.500.000 $ 0212 543 51 61
Suluca 4.167 210.000 TL 0286 512 24 44
Suluca 11.000 200.000 TL 0286 512 24 44
Şevketiye 2.280 10.000 TL 0286 512 24 44
Şevketiye 3.760 12.000 TL 0286 316 69 76
Şevketiye 6.520 13.000 TL 0286 217 90 66
Nüsretiye 9.750 14.000 TL 0286 217 35 72
Taştepe 16.000 18.000 TL 0286 512 24 44
Çardak 11.500 165.000 TL 0286 217 90 66
Çardak 25.000 500.000 TL 0286 512 24 44
Çardak 7.000.000 31.500.000 TL 0536 874 50 01
Kangırlı 8.000 210.000 TL 0286 217 35 01
Kangırlı 40.000 420.000 TL 0286 217 35 01
Kangırlı 49.925 500.000 TL 0216 576 41 07
Kangırlı 66.850 775.000 TL 0286 213 43 03
Umurbey 21.680 150.000 TL 0286 512 24 44
Umurbey 35.078 175.000 TL 0286 512 24 44
Umurbey 5.000 200.000 TL 0286 512 24 44
Umurbey 31.373 415.000 TL 0286 217 90 75
Hacıömerler 35.000 175.000 TL 0286 512 24 44
Hacıömerler 63.000 315.000 TL 0286 512 24 44
Umurbey 20.105 300.000 TL 0286 213 50 06
Adatepe 3.450 200.000 TL 0286 316 69 76
Adatepe 5.660 250.000 TL 0286 316 69 76
Gökköy 45.500 160.000 TL 0286 316 69 76
Gökköy 32.500 210.000 TL 0286 512 24 44
Yenice 224.000 185.000 TL 0286 213 58 13
İlyasköy 68.000 150.000 TL 0212 731 23 00
Kemiklialan 11.500 150.000 TL 0286 512 24 44
Kocaveli 17.000 110.000 TL 0286 217 35 01
Sındal 17.000 130.000 TL 0286 217 35 01
Doğandere 17.500 45.000 TL 0286 217 35 72

Keşan ve köylerinde satılık araziler
Yer Büyüklüğü (m2) Fiyatı Tel
Keşan 62.435 600.000 TL 0212 641 95 30
Keşan 7.000 70.000 TL 0284 714 99 17
Keşan 1.900.000 4.000.000 TL 0536 874 50 01
Keşan 1.880.000 4.700.000 TL 0536 874 50 01
Yeniceçiftlik 100.000 600.000 TL 0535 516 39 93
Şabanmera 230.000 700.000 TL 0282 788 87 19
Gökçetepe 11.500 225.000 TL 0544 561 56 49
Gökçetepe 14.450 650.250 TL 0212 641 95 30
Çeltik 19.000 75.000 TL 0212 652 98 04
Çeltik 11.600 400.000 TL 0212 871 20 70
Dışbudak 6.500 110.000 TL 0284 715 20 04
Mecidiye 6.000 40.000 TL 0284 715 20 04
Mecidiye 16.000 102.000 TL 0284 715 20 04
Orhaniye 17.000 75.000 TL 0284 715 20 04
Bahçeköy 6.500 70.000 TL 0284 715 20 04
Bahçeköy 7.000 75.000 TL 0284 715 20 04

Haber:Bülent Ekimci

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Ayla Özer
365 YAZI