VPA İstanbul olarak uzun yıllardır proje ve plan çalışmalarında pek çok farklı müşteriye hizmet verdik, mimari projeler geliştirdik, iç mimari hizmetleri ile fark yaratmaya çalıştık. Gelişen pazarlar, yeni iş anlayışları ve her geçen gün daha fazla zorlaşan müşteri-istek / pazarlama- sonuç ilişkileri neticesinde Vpa İstanbul olarak neyi daha farklı yaparız diye düşünürken 2 senedir üzerinde çalıştığımız dünyada hızla yayılan teknolojileri iş modellerimize uygulamaya karar verdik. Tüm bunların sonucunda daha nitelikli hizmetler üretmek için sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerinin yazılımlarını ve uygulamaları yapabilir hale geldik bu konuda uzman ekipler oluşturduk.
Mimari projeleri sanal gerçekliğe uyarlıyoruz
Vpa İstanbul olarak kendi bildiğimiz sektörlerde ve pazarlarda bir hedefe odaklanarak yazılımlarımızı ve simülasyonlarımızı mimari, yapı ve inşaat endüstrilerini hedefleyerek pazara sürmek istedik. Çalışmalarımız da müşterilerimizin mimari taleplerine çözüm üretirken aynı zamanda bu çalışmaları daha nasıl yararlı hale getirebileceğimizi sunuyor, modelliyor ve kurguluyoruz. Sanal gerçeklik teknolojilerini kullanarak mimari tasarım projelerini simülasyonlara ve projelere çeviren yeni nesil teknolojiler ile proje/ürün ya da müşteri/tüketici etkileşimlerini en üst seviyeye taşıyoruz. Bu sayede mimarlık ve inşaat şirketleri daha tasarım aşamasındayken projelerinin içinde sanal gerçeklik gözlükleriyle yürüyerek inceleyebiliyor. Firmalar müşterilerine maliyeti daha yüksek olan örnek daire gösterimi yerine, bu teknolojiyi kullanarak daireleri gezdirebiliyorlar. 3ds Max, Sketch Up gibi popüler mimari tasarım programları ile entegre çalışarak, bu platformlarda hazırlanan projeleri çok özel uygulamalar ile müşterilerimize sunuyoruz.
Pazarlamanın geleceği
Bize göre pazarlamanın dünyada gittiği nokta tam da burası, dünya çapında şirketler artık kendi içlerinde bu departmanları kurmaya başladı bile, mobil iletişim ve içerik pazarı ise bu sanal dünyayı daha yeni keşfediyor. Daha açık olarak şöyle bir örnek vermek isteriz size.
Büyük bir otomotiv firması yeni model geçişinde daha sadece fikir ve prototip aşamasında olan yeni modellerini geliştirmek için nakdi olarak çok büyük bedeller harcamadan sanal gerçeklik içerisinde fabrikalarını kuruyor, bu sanal fabrikada üretim bantlarını kuruyor ve modellerini gerçek ile bire bir uygunlukta üretimlerini yaparak güvenlik, kalite kontrol ve daha bir çok farklı test sonuçlarından sağladıkları veriler ile yapacakları büyük yatırımları tam bir kesinlikle oluşturmaya başlıyorlar.