Dünyada 50’den fazla ekonomik etkinliğe yön vererek nakit, hazine ve risk yönetimi konularında küresel bir rol üstlenen EuroFinance’in düzenlediği Türkiye’deki 10. konferans, “Türkiye’de Nakit, Hazine ve Risk Yönetimi” başlığıyla 15 Nisan’da Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirildi.
Standartlaşma, merkezileşme, değerler zincirinin senkronize edilmesi, global ve yerel arasında optimum hibridin yaratılması ve senaryo planlama ile ilgili sorular, “Türkiye’de Finans İşlerinin Dönüşümü: Yeni Boyut” konusu etrafında yanıtlarını aradı.
'EuroFinance’in Türkiye’deki 10. Yılı'
Bu yıl Türkiye’deki 10. yılını kutlayan EuroFinance Konferansı, finans sektörünün uzman isimlerini yine bir araya getirdi. Konferansa panelist olarak katılan uzmanlar, başarı hikâyelerinin yanı sıra Türkiye’deki finans sürecinin yeni bir boyut kazanmasına ilişkin görüşlerini dinleyicilere aktardı.
Hazine yönetimi ve finansın son 10 yılda çok hızlı bir dönüşüm geçirdiği noktasında birleşen uzmanlar, Cumhuriyet’in 100. yılı yaklaşırken Türkiye’nin ekonomik anlamda nerede olacağına ilişkin görüşlerini paylaştı. Uzmanlara göre, gelecek 10 yılda geçmiş 10 yılın vaatlerinin gerçekleşebilmesi adına finans konusunda hemen harekete geçilmesi, Türkiye’de faaliyet gösteren veya Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen şirketlerin adımlar atması, globalizasyon ve yerelleşmenin el ele yürümesi ve hazine yönetiminin hem zihniyet hem de teknoloji olarak operasyonel değişiklikler yaşaması gerekiyor.
'Yabancı sermayeli firma sayısı yaklaşık 6 binden 36 binin üzerine çıktı'
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akbank Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, “Müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözüm üreten iş ortağı olabilmenin anahtarı, firmaların faaliyet döngüsüne hizmet eden nakit yönetimi ürünlerini sunabilmesinden geçiyor. 2003-2013 yılları arasında 132 milyar dolar ilave yatırımla yabancı sermayeli firma sayısı yaklaşık 6 binden 36 binin üzerine çıktı. Akbank olarak hedefimiz, Türkiye’de faaliyet gösteren çokuluslu şirketlerin ana yerel bankası olmak. Müşterilerimizin iş modeline göre, onlar için kişiselleştirdiğimiz ürünlerle öne çıkıyoruz. Yerel tecrübemizi, yaygın şube ağımızı ve dünya standartlarında teknolojik altyapımızı, müşteri ilişkileri yöneticilerimizin tecrübesi ile birleştirerek yabancı sermayeli firmaların ülkemizde büyümelerine destek sağlıyoruz.” dedi.
EuroFinance İçerik Direktörü Katharine Morton, “Türkiye’nin, EuroFinance olarak tanık olduğumuz geçmiş 10 yıldaki başarılarını gelecek 10 yıla da taşıyacağına dair temkinli bir iyimserlik ve iyimser bir temkinlilik içindeyiz.” dedi.
Sponsorları arasında HSBC, TEB (resmi sponsorlar) ve Bank of America Merrill Lynch’in (küresel sponsor) de bulunduğu konferans, 16 Nisan tarihindeki ikinci gününde de devam edecek.