Yapı Merkezi Holding, tüm paydaşlarına ekonomik, sosyal ve çevresel alandaki performansının özetini sunmayı amaçladığı 2022 Yılı Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı.
Evrensel bir şirket olma amacını sürdürülebilirlik anlayışının merkezine alarak “çevreye, topluma ve ekonomiye katkı sağlama” amacını taşıyan şirket, sürdürülebilirlik stratejisinin bir özeti ve gelecekteki hedeflerinin net bir yansıması olarak 1965 yılından beri süregelen tecrübesi ile İlk Sürdürülebilirlik Raporunu hazırladı.
Sürdürülebilirlikle ilgili çalışmaları ve taahhütleri içeren bu rapor, şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin ve projelerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak önemli bir kaynak niteliğinde.
2022 Yılı Yapı Merkezi Holding Sürdürülebilirlik Raporunu paylaşmaktan duyduğu gururu ve mutluluğu dile getiren Yapı Merkezi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başar ARIOĞLU, “Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusunu taşıyan bir gurur ve sorumluluk bilinci ile ilk Sürdürülebilirlik Raporumuzu sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu rapor, şirketimizin sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerini ve başarılarını açıkça ortaya koymaktadır. Evrensel şirket olma amacımız ile gelecekte de sürdürülebilirlik ilkesine bağlı kalarak, çevreye, topluma ve ekonomiye değer katmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmaya devam ederken bu yolculukta bizimle birlikte olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” mesajını verdi.
“İnsanlara mutluluk ortamı yaratarak hizmet edecek çağdaş yapı projelerini üretmek ve inşaatlarını gerçekleştirmek” amacıyla yola çıkan Yapı Merkezi, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları temelinde, Yapı Merkezi, çevresel, sosyal ve ekonomik değerler yaratma konusundaki misyonunu daha da güçlendirmek için adımlar atmaya kararlı.
Sürdürülebilirlik alanındaki yaklaşımını sadece projeleri ile sınırlandırmayan Yapı Merkezi; çevresel, toplumsal ve ekonomik değer yaratmayı desteklemekte ve aynı zamanda gelecek nesillere daha yeşil, daha insan odaklı ve daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için, çalışmalarına devam etme konusundaki kararlılığının altını çiziyor.
İşletmelerin de sürdürülebilirlik adına inandırıcı girişimler yapmasının, işveren marka değeri için, yetenekli ve potansiyeli yüksek çalışanları bünyesinde tutmasının önemine değinen Yapı Merkezi, değerlerini, hedeflerini ve amacını paylaşabilen bir şirket için her zaman dev bir potansiyel iş gücü fırsatının varlığına da değiniyor. Yapı Merkezi, sürdürülebilirliğin sadece “sahip olunması güzel” bir kavram olmadığını aynı zamanda hem şimdi hem gelecek yıllarda gezegeni korumak, adaletsizlikle mücadele etmek ve yaşamlarımızın kalitesini iyileştirmek için zaruri olduğunun altını çiziyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Etiği, Yolsuzlukla Mücadele ve Uyum, Ar-Ge ve İnovasyon, Veri Gizliliği, Sürdürülebilir Çevre Yönetimi, Çalışan Memnuniyeti, Yetenek Yönetimi ve Çalışan Gelişimi, Dijital Dönüşüm Kurumsal Yönetişim, Sorumlu Satın Alma ve Tedarik Zinciri konularını yüksek öncelikli olarak belirleyen Yapı Merkezi’nin, Sürdürülebilirlik Raporunun tam metnine ve ayrıntılarına erişmek için şirketin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Yapı Merkezi hakkında:
1965 yılında kurulan Yapı Merkezi uluslararası arenalarda dev projelere imza atan bir Türk firması olarakGenel Müteahhitlik, Raylı Sistemler, CTP (Cam Elyaf Takviyeli Polyester) Boru üretimi, Ardgerme, Prefabrikasyon, Gayrimenkul Geliştirme, Restorasyon, Eğitim, AR-GE, İzleme, Denetim ve İletişim alanlarında global anlamda öncü olan firma 2022 yılı sonu itibariyle 6 kıtada 69 ülkeye ihracat, 500’i aşkın tamamlanmış proje, 5.200 kilometrenin üzerinde demiryolu projesini tüm grup firmaları ile beraber başarıyla tamamlamış olup, dünyada günde 3,5 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlamıştır. Bununla birlikte 55 ülkede 100’ün üzerinde noktaya temiz su iletimi sağlayarak çevresel sürdürülebilirliğe büyük katkı sağlamıştır.
Yapı Merkezi, 2016 yılında Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi’ni, 18 Mart 2022’de ise Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim ile dünyanın en uzun (2.023m) orta açıklıklı asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesini tamamlayarak hizmete sokmuştur. Ayrıca 2022 yılında Türkiye’nin otomobili TOGG Üretim Tesisleri Gemlik Kampüsü Projesini tamamlayarak Elektrikli Araç Üretimi sürecine katkı sağlamıştır.
19.000’den fazla çalışanıyla Yapı Merkezi, aranan ve güven duyulan bir “dünya markası” olma vasfını gittikçe pekiştirmeyi, Türkiye’nin ve dünyanın bayındırlık tarihindeki seçkin konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Engineering News-Record- ENR tarafından her yıl belirlenen TOP 250 Global Müteahhitler Listesi’nde 2023’te 58. sırada yer alan Yapı Merkezi, Raylı Sistemler-Toplu Taşıma Listesi 2022’de ise 9. sırada yer almıştır.