15. Yapısal Çelik Günü, 18 Aralık Perşembe günü İstanbul Marriott Hotel Asia’da düzenleniyor. Yapısal çelik sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek olan güne 600’e yakın kişinin katılması bekleniyor. 15. Yapısal Çelik Günü’nün açılış konuşmasını Türk Yapısal Çelik Derneği’nin (TUCSA) yanı sıra Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (European Convention for Constructional Steelwork- ECCS) de Başkanı olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı yapacak. Bu özel günde, TUCSA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yener Gür’eş de 60. Yılında ECCS’i anlatacak.
Kalite konusu tartışılacak
15. Yapısal Çelik Günü’nde düzenlenen panelde ise sektörde çok konuşulan kalite konusu masaya yatırılırken, “Çelik Yapılarda Kalite Ama Nasıl? sorusuna cevap aranacak. Moderatörlüğünü Uygunluk Değerlendirme Derneği’nden Ayfer Adıgüzel’in yapacağı panelde Sabri Paşayiğit Tasarım Ofisi’nden Sabri Paşayiğit, Teknik Proje’den Ahmet Topbaş, Atak Mühendislik’ten Halit Levent Akbaş ve Szutest’ten Mehmet Işıklar görüşlerini açıklayacak.
Başarılı çelik yapılar anlatılacak
15. Yapısal Çelik Günü’nde büyük beğeni toplayan çelik yapılardan da örnekler verilecek. Futbol topu şeklinde tasarlanan ve yerden ısıtmalı olarak inşa edilen Konya Stadyumu, Cihangir’de çok dar bir alanda çelik strüktürle inşa edilen ve büyük ilgi gören Noxx Apartmanı mimarları tarafından anlatılacak. Yapısal çelik sektörünün tüm oyuncularını buluşturan bu özel günde 2014 Sektör Ödülleri’de törenle sahiplerini bulacak. Ayrıca etkinlik boyunca 25’e yakin sektör kuruluşu salon fuayesinde katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.
Türk Yapısal Çelik Derneği Hakkında
Türk Yapısal Çelik Derneği (Turkish Constructional Steelwork Association (TUCSA), bir deprem ülkesi olan Türkiye’de yapılarda çelik kullanımını artırmak, çeliğin önemini anlatmak ve sektörün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 20 Temmuz 1992 tarihinde kuruldu. Dernek, kuruluşundan itibaren çelik yapıların Türkiye’de standartlara uygun tasarlanması, doğru malzemeyle doğru yapımı ve kullanımının yaygınlaştırılması konularında yoğun çaba harcadı. Sektörün gelişmesi için yayınlar çıkaran, Yapısal Çelik Günleri ve seminerler düzenleyen, eğitim ve kurslar açan, öğrencilere yönelik etkinlikler organize eden Türk Yapısal Çelik Derneği, ECCS’de aktif rol alarak Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulundu. Eğitime verdiği destekle de dikkat çeken derneğin, Marmara Depremi’nden sonra İzmit’te çelik taşıyıcı sistem ile yaptığı üç katlı okul, ECCS tarafından “50 Yılın En Büyük Projesi” olarak nitelendirildi.